Acasă Eveniment Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă

Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă

610
0
DISTRIBUIȚI

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DAGA), sub coordonarea Parchetului Tribunalului, au reţinut, sâmbătă după-amiază, un agent de la Biroul Rutier Piatra-Neamţ, pentru trafic de influenţă. Este vorba despre G.C., în vârstă de 33 de ani, transferat de la Postul de Poliţie Zăneşti în 2019.

Reţinerea a fost făcută după ce un cetăţean a depus un denunţ în care afirma că subofiţerul i-a promis că îl „ajută“ să scape de un dosar penal întocmit după ce a fost depistat de oamenii legii în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Denunţătorul i-a dat lui G.C. 3.200 de lei pentru a scăpa de probleme, însă, când a văzut că ancheta merge în continuare, iar dosarul lui nu „dispare“ şi-a cerut banii înapoi. Fiind amânat, a făcut denunţ.

Pe 20 martie, poliţistul corupt a returnat suma primită şi, în aceeaşi zi, DGA a intervenit, organizând flagrantul şi punându-i cătuşele. „În perioada ianuarie – martie, inculpatul a pretins şi primit de la o persoană cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie alcoolică peste limita legală, suma totală de 3.200 lei pentru a interveni pe lângă personalul medical de la Serviciul de Medicină Legală Neamţ. Scopul intervenţiei era acela de a determina personalul medical să reţină o concentraţie alcoolică mai mică în sânge, astfel încât fapta săvârşită să fie calificată drept contravenţie“, este precizat într-un comunicat al DGA.

După denunţ, ofiţerii anticorupţie, în baza unui mandat emis de instanţă, au trecut la supravegherea poliţistului şi au interceptat mai multe convorbiri telefonice purtate de acesta, iar sâmbăta trecută, pe la ora 17, după ce au adunat suficient probatoriu, au dispus reţienerea lui. Agentul rutier urmează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Fusese transferat la Piatra Neamţ ca să umple golul lăsat de poliţiştii şpăgari

Agentul G.C. a ajuns la Biroul Rutier Piatra-Neamţ în urmă cu aproape doi ani după ce, într-o acţiune fără precedent, după luni de interceptări şi filaje, DGA a reţinut aproape toţi poliţiştii rutieri pietreni, acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Aşa cum am relatat la vremea respectivă, poliţiştii în cauză luau şpăgi de la şoferii prinşi că încălcau legea, ori întocmeau procese-verbale în fals, pentr-i a-i „scăpa“ pe unii conducători auto, contra unor sume consistente, ori a altor atenţii.

Reţinerile din 2019 s-au soldat, ulterior, şi cu arestări, iar anul trecut, au fost date şi sentinţe de condamnare la închisoare.

Majoritatea au primit pedepse cu suspendare, iar cei care au luat cu executare au contestat sentinţele; procesul fiind, în rejudecare, pe rolul Curţii de Apel Bacău.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.