Acasă Eveniment Pietreanul care l-a băgat la puşcărie pe „Sile Cămătaru“, dat în urmărire

Pietreanul care l-a băgat la puşcărie pe „Sile Cămătaru“, dat în urmărire

572
0
DISTRIBUIȚI

Shaul Peleg, în vârstă de 66 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, a fost dat în urmărire naţională de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru că se sustrage de la executarea unui mandat cu pedeapsa închisorii. El fusese condamnat de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la plata unei amenzi penale de 4.800 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Deoarece nu a achitat sancţiunea în termenul stabilit de instanţă, pe 23 martie, amenda i s-a transformat în 160 de zile de puşcărie.

Shaul Peleg este un afacerist de origine evreiască şi, în 2003, a fost protagonistul unui scandal în Ca-pitală care a dus la pornirea războiului autorităţilor cu clanul Cămătarilor. El s-a plâns oamenilor legii că, în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, ar fi fost bătut şi jefuit de nişte necunoscuti mascaţi, care i-au luat un ceas „Cartier“, mai multe bijuterii, 13.000 de dolari şi 2.000 de lei. Peleg nu a fost doar bătut şi tâlhărit, ci a fost legat la ochi, băgat într-un portbagaj şi lăsat, gol puşcă, într-o pădure de la marginea Capitalei. Câteva luni mai târziu, autorităţile au descoperit că autorii jafului erau Vasile Balint zis „Sile Cămătaru“, Silviu Dudiţă poreclit „Fluturică“, Florin Grigore alias „Bulgaru“, Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurenţiu Roman şi prostituata Irina Elena Cerga. Toţi au ajuns atunci după gratii. Ulterior, Peleg a ajuns şi el în vizorul anchetatorilor pentru înşelăciune şi de atunci viaţa lui a intrat într-un con de umbră.

Oricine deţine informaţii în vederea depistării bărbatului este rugat să ia legătura cu cea mai apropiată unitate de Poliţie, ori să apeleze 112! (M. S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.