Acasă Eveniment Parcare „bisericească“

Parcare „bisericească“

688
2
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul săptămânii trecute, un şofer şi-a lăsat maşina (Audi, înmatriculatt NT-77-PSB) pe trotuarul din faţa Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh“), situată în zona Gării din municipiul Piatra-Neamţ, sfidând legea şi bunul simţ. Miraţi de tupeul respectivului, trecătorii i-au fotografiat autoturismul şi ne-au trimis instantaneul la redacţie. Oamenii spun că nu este pentru prima oară când acel Audi este parcat în faţa bisericii, şi că maşina i-ar aparţine unei feţe bisericeşti.

Nu au lipsit nici comentariile, pe alocuri răutăcioase, vizavi de această întâmplare: „Ăsta e popa… Acolo parcheaza dintotdeauna“; „Nu cred ca e popă, ei sunt oameni civilizaţi, nu cred că ar parca acolo“; „O fi dascălul, a venit să strângă banii din cutia milei…“; „Are abonament aici!“; „Poliţia Locală nu vede oare?“; „Are relaţii mai «sus» decât ştim noi“; „Este maşina preotului de la biserica aia, de câte ori este la biserică e şi maşina parcată acolo“; „Poate avea un mort în portbagaj“; „Părinte, mutaţi maşina de acolo că oi da la nişte copii câteva pungi cu jeleuri de o să ajungă maşina ta pista de biciclete. Măicuţa Domnului nu iartă nesimţirea şi sfidarea“; „Bine că nu-i popă la spital… parca maşina direct în UPU“.

Reamintim că este în atribuţiilor poliţiştilor locali pietreni să sancţioneze astfel de „derapaje“ auto, aşa cum se întâmplă frecvent la Roman. Cu titlu de exemplu, săptămâna trecută, agenţii locali muşatini au dat următoarele amenzi pe linie de circulaţie rutieră: 3.190 lei – accesul pe drumuri interzise, staţionarea în locuri nepermise – aceeaşi sumă, parcarea pe trotuare – 580 lei, neachitarea taxei de parcare – 2.400 lei, lăsarea autoturismelor pe „zebră“ – 870 lei şi parcarea pe spaţiul verde – 300 de lei.

Dacă identificaţi persoane care îşi lasă maşinile neregulamentar, puteţi impulsiona Poliţia Locală Piatra-Neamţ (la numărul de telefon 0233/231300), ori să anunţaţi Poliţia Locală Roman (la 0233/741119) sau Poliţia Locală Târgu-Neamţ (0233/790245). În cazul în care agenţii din subordinea primăriilor nu reacţionează,  vă puteţi adresa Serviciului Poliţiei Rutiere, la 0233/212177!

(Mihai SAVA)

2 COMENTARII

  1. Terminați cu prostiile este mașina preotului Mocanu cum să parcheze corect și să meargă pe jos!!! Câteodată mai parchează și fiul preacucernicului un vw tuareg negru, dar măcar fiul are pile pe la biroul de presa a poliției și vă da un comunicat de presa că politia anchetează cazul! Rușine fiți demni de hainele ce le purtați, atât și parcați normal! Înțelegem că sunteți vipuri de toată frumusețea dar nu mai sfidat oamenii și parcarea că de opulenta am înțeles!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.