Acasă Eveniment Păcănele ilegale de 29.000 de euro

Păcănele ilegale de 29.000 de euro

1125
0
DISTRIBUIȚI

O femeie din oraşul Bicaz a fost condamnată de instanţa de sub Baraj, în ziua de 2 decembrie, la trei luni de închisoare cu suspendare, pentru „desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc“. În cauză este vorba despre Petronela Crinuţa Voaideş, care avea un bar în care ţinea trei păcănele fără licenţă.

Ei i-a fost stabilit un termen de încercare de doi ani, interval în care trebuie să meargă periodic la „semnat“ şi să comunice orice deplasare care depăşeşte cinci zile (plus întoarcerea). Totodată, femeia trebuie să achite Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc suma de 128.061 lei (29.000 euro x 4,4159 lei/euro), cu titlu de daune materiale. Judecătorii au mai hotărât confiscarea celor trei aparate electronice de jocuri de noroc ilegale.

Tot luni, aceeaşi instanţă l-a condamnat şi pe Vasile Năstasă, din comuna Farcaşa (stabilit în judeţul Suceava), pentru tăiere ilegală de arbori. El a primit un an şi şase luni fără privare de libertate, cu obligaţia de a presta 60 de zile de muncă (neremunerată) în folosul comunităţii.

Bărbatul trebuie să achite paguba de 421 de lei creată Ocolului Silvic Poiana Teiului. Alte sentinţe i-au mai vizat pe Cristian Constantin Acatrinei, din Taşca – opt luni în acelaşi regim şi Ion Nistor, din Grinţieş – zece luni, ambii pentru că au şofat beţi. Ei trebuie să muncească 30 de zile în folosul comunităţii.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.