Acasă Eveniment Judecaţi pentru trafic de droguri

Judecaţi pentru trafic de droguri

426
0
DISTRIBUIȚI

DIICOT a finalizat urmărirea penală şi, la începutul acestei săptămâni, a dispus tragerea la răspundere a pietrenilor Ionuţ Cornel Juncu (zis „John“), Gheorghiţă Irimia şi minorul Alexandru Mario B., pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. Juncu (în vârstă de 37 de ani), cu antecedente penale (care a mai făcut închisoare pentru trafic de persoane), a fost arestat în seara de 20 ianuarie, iar Irima şi minorul – la sfârşitul anului trecut. Aceştia din urmă sunt acuzaţi că vindeau cannabis şi ecstasy, iar pentru documentarea activităţii infracţionale a lui Juncu, în ianuarie, oamenii legii au făcut trei percheziţii.

„În urma descinderilor au fost confiscate 12 plante cu aspect de cannabis cu masa brută totală de 135 de grame, un cântar electronic, trei telefoane mobile şi două ţiple din aluminiu, susceptibile de a conţine substanţe cu efecte psihoactive. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2020, persoanele bănuite ar fi procurat şi deţinut droguri de risc şi mare risc, pe care ulterior le-ar fi comercializat în judeţ“, a declarat agentul Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Acţiunea de prindere a traficanţilor beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar în activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmii.

Reachizitoriul celor trei inculpaţi, abia intrat pe rolul Tribunalului, urmează să fie controlat sub aspectul legalităţii, în procedura de cameră preliminară.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.