Acasă Sport Înot: Deschidere de nou sezon competiţional la Sporting Club

Înot: Deschidere de nou sezon competiţional la Sporting Club

1484
0
DISTRIBUIȚI

Deschiderea noului sezon competiţional intern 2015-2016 în curtea grupării pietrene de înot Sporting Club s-a desfăşurat duminică după-amiază. Gazda evenimentului a fost ba-zinul complexului VIP san Gym din Piatra-Neamţ. Înaintea momentului prezentării lotului tinerilor sportivi şi a obiectivelor performerilor noştri a fost programat un concurs. La întrecere au fost invitaţi să participe şi câţiva înotători din Roman, elevii unei grupei de iniţiere condusă de profesorul Adrian Bolea. „Ne-am dori o fuziune cu ei, în ideea de a ne reprezenta la campionatele naţionale“, s-a confesat profesorul Ovidiu Găleată. Antrenorul înotătorilor de la Sporting Club îşi va continua programul de antrenamente cu propria-i grupă de performanţă.

Trei antrenori pentru tot atâtea grupe

Lotul celor mai valoroşi înotători de la Sporting Club este format din 18 sportivi, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. În paralel cu performerii, antrenorul Găleată se ocupă şi de pregătirea unei alte grupe, mixte, formată din 12 tineri înotători. Cei înscrişi la grupele de iniţiere, începători şi avansaţi la cursurile de înot din cadrul Sporting Club sunt coordonaţi de alţi doi profesori antrenori: Anca Afloarei şi Adrian Mogoşeanu. „Aştept de la ei cât mai mulţi sportivi valoroşi, care să-şi confirme statutul prin rezultate şi timpi foarte buni în antrenamentele grupelor de performanţă şi chiar în concursurile oficiale“, a spus profesorul coordonator, Ovidiu Găleată.

Perioada 26-29 noiembrie aduce şi primul concurs

Odată cu deschiderea noului sezon, performerii înotători de la Sporting Club şi-au aflat datele importante stabilite în noul calendar competiţional intern. Astfel, între 26 şi 29 noiembrie, Adina Nastasă şi Paul Laszlo vor reprezenta, din nou, oraşul şi judeţul, în cadrul Campionatului Naţional rezervat categoriilor seniori, tineret şi juniori. Competiţia reuneşte la start cei mai valoroşi înotători legitimaţi la cluburile de profil din ţară şi se va desfăşura în bazinul scurt, de 25 de metri, de la Hunedoara. Alţi cinci elevi ai profesorului Ovidiu Găleată sunt anunţaţi cu participarea în cadrul Campionatului Naţional de Poliatlon, întrecere rezervată categoriei copiilor cu vârsta curprinsă între 10 şi 11 ani. La Braşov sau Bacău (funcţie de preferinţele reprezentanţilor federaţiei condusă de Camelia Potec), în 5 şi 6 decembrie, echipa înotătorilor de la Sporting Club Piatra-Neamţ va fi compusă din Cosmin Rotaru, Ştefan Tudosă, Rareş Paraschiv, Alberto Ci-rillo şi Matei Voloşeniuc.

Concursuri pentru toţi sportivii clubului

Pentru lotul de 18 sportivi ai grupei celor de 9 ani, profesorul Ovidiu Găleată a rezervat participarea în cadrul unui concurs de verificare în complexul olimpic de la Izvorani. Perioada de desfăşurare a „Cupa Asociaţiei Municipale de Nataţie Bucureşti“ este 24-25 octombrie. Sfântu Gheorghe, Bacău şi Suceava sunt oraşele unde echipa înotătorilor de la Sporting Club Piatra-Neamţ vrea să ajungă pentru alte concursuri, care vor avea caracter de verificare. Tot pentru un Campionat Naţional de Poliatlon, dar destinat sportivilor de 12 şi 14 ani, echipa performerilor de la Sporting Club Piatra-Neamţ se pregăteşte cu Octavian Apetrei, Ştefan Costan, Laurenţiu Ana, Dragoş Albu şi Giorgio Blaga. În cazul acestora, importantul concurs este programat la Piteşti, între 11 şi 13 decembrie.

Obiectiv: continuarea parcursului fructuos şi sportivi cooptaţi sub tricolor

La finalul sezonului 2016, antrenorul pietrean vrea să-şi găsească echipa cu aceleaşi rezultate bune şi foarte bune pe plan naţional. „Ţinem să respectăm tradiţia din ultimii trei ani prin adjudecarea mai multor medalii preţioase. În plus, cred că a venit vremea să dăm şi sportivi la loturile naţionale“, a mai spus profesorul Ovidiu Găleată. Funcţie de posibilităţile şi resursele financiare găsite, cei de la Sporting Club Piatra-Neamţ îşi doresc să poată organiza încă o Cupă în pragul sărbătorilor de iarnă. Până la momentul respectiv, antrenorii şi micii înotători ţin să mulţumească partenerilor colaboratori: Izotec, Pro Soft, Primăria Piatra-Nemaţ şi Consiliul Judeţean Neamţ.

(Ciprian AVĂDANEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.