Acasă Eveniment Gunoaie aruncate la întâmplare

Gunoaie aruncate la întâmplare

443
0
DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă de timp, tot mai mulţi cetăţeni din municipiul Piatra-Neamţ nu au înţeles că încalcă legea dacă depozitează resturi de mobilier sau reziduuri provenite din construcţii, la shelterele unde se colectează resturi menajere.

Vizând prevenirea unor astfel de fapte, poliţiştii locali de zonă au depistat, în doar două zile, trei astfel de cazuri, iar în momentul de faţă se fac verificări pentru identificarea făptaşilor.

„Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri şi gunoaie de orice fel precum resturi de materiale, alimente, hârtii, obiecte uzate, gunoie de grajd.

Astfel de fapte se pedepsesc cu sancţiuni contravenţionale ce pot ajunge până la 1.000 de lei, iar cetăţenii care constată astfel de încălcări ale legii ne pot anunţa la numărul de telefon 0233/231300.

Mobilierul uzat, reziduurile provenite din construcţii sau demolări se depozitează, gratuit, doar în depozitele special amenajate. În Piatra-Neamţ există două astfel de depozite: cartierul Dărmăneşti – zona Cimitirului Pietricica, pe strada Valea Albă şi cartierul Mărăţei – zona Staţiei de Salvare, pe strada Mărăţei“, a declarat Irina Ştefănescu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Piatra-Neamţ.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.