Acasă Eveniment Fraţii Niculescu – condamnaţi pentru că au vrut să împuşte un poliţist

Fraţii Niculescu – condamnaţi pentru că au vrut să împuşte un poliţist

957
3
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Piatra-Neamţ i-a condamnat, la sfârşitul acestei săptămâni, pe fraţii Andrei Ionuţ şi Octavian Constantin Niculescu (în vârstă de 23 şi 28 de ani), din comuna Zăneşti, la închisoare cu executare, pentru că, în august 2018, au vrut să împuşte un poliţist şi l-au bătut pe altul.

Andrei a luat trei ani şi cinci luni, cu obligaţia de a urma tratament medical pentru afecţiunile psihice pe care le are, iar Octavian – trei ani şi şapte luni. Lui îi vor fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Sentinţa a fost dată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tentativă de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi tulburarea ordinii publice. Infractorii vor trebui să le achite victimelor (un poliţist naţional şi un agent local) daune morale de 7.000 şi respectiv 6.000 de lei.

Beţia

Cei doi fraţi sunt cunoscuţi în localitatea de baştină ca fiind violenţi, iar unul dintre ei a fost plecat o vreme la muncă în străinătate. Pe internet, ei pozează în nişte „interlopi“, iar limbajul acestora se aseamănă cu cel folosit de grupările infracţionale.

Pe 11 august 2018, ei au venit în piatra-Neamţ să se distreze, luând-o cu ei şi pe o amică de-a lor, de 19 ani, din Piatra Şoimului. S-au dus în ştrand, au băut pe la mai multe cârciumi şi, spre dimineaţă, s-au oprit la un bar din apropierea podului de la „Căprioara“. Era aproape ora 5 când s-au luat la ceartă cu alţi patru indivizi, beţi şi ei, pe care i-au bătut. Pe urmă, vrând să plece acasă, au sunat la un taxi. Întâmplarea a făcut ca un alt client (de 37 de ani, din Iaşi) să cheme la rându-i un taxi. Când a ajuns prima maşină, zăneştenii s-au luat la ceartă cu ieşeanul, fiecare susţinând că este comanda lui. De la aceste neînţelegeri, dar mai ales pe fondul consumului exagerat de alcool, a început a doua bătaie. Bărbatul din Iaşi a fost lovit de cei doi fraţi, iar la agresiune a asistat pasivă prietena lor. Când a scăpat de agresori, ieşeanul a sunat la 112 şi a cerut ajutor.

„Am să-l execut pe ăsta“

La faţa locului a ajuns o patrulă de la Ordine Publică, formată dintr-un poliţist naţional (Cristian Giuliano Ursu) şi altul de la „Locală“ (Constantin Macovei). Oamenii legii i-au găsit pe agresori pe aleea Tineretului, mergând către podul de la „Căprioara“. Primul a coborât poliţistul local, care a fost atacat direct, primind un picior în cap. Cel naţional a fost la rându-i luat la palme şi pumni, iar unul din fraţi s-a îndreptat direct către el spunându-i celuilalt că „Am să-l execut pe ăsta“. Indivizii erau ţintiţi să-i ia pistolul agentului şi să-l împuşte. Poliţistul, dându-şi seama de intenţia bătăuşilor, şi-a scos arma din toc, a strâns-o la piept, şi a rezistat cât a putut sub ploia loviturilor care curgeau din toate părţile. A preferat să primească pumni şi picioare în cap şi la coaste, numai să nu scape pistolul în mânile scandalagiilor. Ştia foarte bine că dacă arma ajungea la aceştia, nu mai avea cale de scăpare. „Cred că se hotărâseră dinainte ce să facă. «Dacă vine Poliţia, dăm şi fugim», aşa şi-au spus. Numai că unul din ei, când a văzut echipajul care a intervenit, s-a hotărât să-i ia pistolul colegului şi să-l împuşte. Nişte demenţi, nu s-au gândit o clipă la consecinţe“, a spus un poliţist.

Cel mai probabil, agresiunea ar fi continuat dacă nu şi-ar fi făcut apariţia un bărbat care locuieşte în zonă. Auzind ţipete el a ieşit din curte să vadă ce se întâmplă. Atunci, bătăuşii s-au speriat şi au luat-o la fugă, nu înainte să se întrebe pe unde să dispară. Dialogul acestora a fost auzit de martor, fapt care a ajutat mult forţele de ordine să îi găsească ulterior. Fraţii Niculescu au fugit, împreună cu fata din Piatra-Şoimului, în pădure pe Cernegura. Martorul i-a văzut şi a ţinut-o minte cel mai bine pe fata care avea o şapcă pe cap.

Căutările

În scurt timp, zona ştrandului s-a umplut de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, plus luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale. Au început căutările în zonă, fiind instituite filtre, mai ales că era vorba despre un încărcător de pistol sustras. Între timp, fraţii Niculescu ajunseseră în zona poligonului pompierilor dinspre cartierul Văleni.

Nu se ştie de ce, aveau la ei un rucsac în care ţineau haine de schimb. Ei şi-au schimat tricourile, au pus hainele purtate înainte în rucsac şi l-au ascuns într-o baracă din apropiere, după care au plecat la drum spre „Căprioara“. Un echipaj aflat la podul de la „Căprioara“ i-a observat pe cei trei tineri stând pe o bancă din faţa fostului restaurant şi i-a luat la întrebări. Când au fost legitimaţi, fraţii Niculescu au spus că sunt din Zăneşti şi că vor să meargă acasă. Pentru că nu prea aveau ce să caute acolo la ora acea, a fost chemat poliţistul bătut să vină să vadă dacă îi recunoaşte pe respectivii. De cum a ajuns, agentul l-a indicat pe unul din agresori, spunând imediat „Ăsta este!“. Tinerii au fost imobilizaţi, după care s-a început interogatoriul.

Glonţul scăpat

Iniţial, fraţii Niculescu n-au vrut să sufle o vorbă despre locul în care au ascuns încărcătorul sustras. Erau şi foarte beţi, iar la întrebările oamenilor legii răspundeau aiurea, spunând că ar fi undeva în pădure, dar nu ştiu unde. Fata care-i însoţea a povestit, însă, poliţiştilor întregul „film“ al evenimentelor. Tânăra le-a arătat unde este rucsacul cu hainele de schimb ale celor doi, iar apoi i-a îndrumat pe cărarea din pădure, ca să găsească încărcătorul cu gloanţe. Traseul a fost parcurs de toţi cei trei (unul din ei fiind numai în şosete, deoarece îşi pierduse încălţările). Pe drum, respectivul chiar se plângea poliţiştilor că i s-au rupt şosetele şi vrea să se schimbe. Pentru depistarea încărcătorului a fost nevoie de folosirea unui detector de metale, iar pădurea a fost „periată“ aproximativ două ore. În cele din urmă, acesta a fost dezgropat de la rădăcina unui copac. Întâmplarea a făcut să fie găsit pentru că, înainte să îl îngroape, fraţii Niculescu au scos un glonţ din el, pe care l-au scăpat în locul în care pitiseră muniţia. Altfel, probabil nu ar fi fost descoperit nici acum. Odată recuperat încărcătorul, tinerii au fost duşi la Poliţie, pentru declaraţii, şi apoi arestaţi.

(Mihai SAVA)

3 COMENTARII

  1. Politistul din Romania, platit din bani publici sa ofere Siguranta si Incredere, nu este pregatit nici fizic si nici mental sa gestioneza astfel de situatii.

    Ce autoritate poti sa-i dai unui asemenea politist care “a strans arma la piept” de frica unor scandalagii, in conditiile in care chiar viata politistului era pusa in pericol ???

    Daca un asemena incident avea loc in afara, tot asa se comportau scandalgii? Nu de alta da’ afara reactia politistului, garantat era cu totul alta si cel mai probabil si in ziua de astazi medicina legala scotea gloante din cadavrele celor 2 erori genetice cu pretentii de interlopi de coada vacii si WC in fundul curtii.

    Cat despre Militie si militieni….. Cum a mentionat si @gmbplay, echipati-i cu pistoale cu apa!

  2. un comunicat plin de minciuni , incepand cu data savarsirii faptei , descrierea evenimentului . relevant este si cine a instrumentat dosarul la parchet si cine este judecatorul care a dat aceasta decizie , ignorand datele privind activitatea infractionala a interlopului ursu cristian , care la data savarsirii faptei era urmarit penal pentru faptele savarsite la data de 28 aprilie 2018 , imporeuna cu bordi alexandri si cuc lavinia elena si alti 3 politisti . vorbim despre trafic de droguri si consum . a fost batut de gasca din zanesti , podoleni , roznov , bine protejata de magistrati . ulterior , cazul roznov , musamalizat de aceeasi judecatori si procurori . fapta se petrece pe 10 august 2018 si la ea participa si alte persoane , care nu apar in rechizitoriu , iar locul producerii faptei este cu totul altul . atentie la falsurile pe care le savarsiti , ca jurnalist , in niste cauze penale , obiceiuri vechi ale pseudo jurnalistilor nemteni . ar fi interesant sa aflam cine semneaza comunicatul de la parchet , judecatorie sau politie . acest caz l-am sesizat CSM . pentru a acoperi faptele numitului ursu cristian au actionat si judecatoarele tanasa catalina elena si tenciuc , asa , in linii mari . in aprilie individul ursu actioneaza cu o alta creatura , agent , si numitul partog ioan de la politia locala .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.