Acasă Eveniment Daune de 55.000 de euro într-un accident

Daune de 55.000 de euro într-un accident

417
0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Bacău a condamnat firma de asigurări Euroins, la care avea RCA un şofer din comuna Războieni, implicat într-un accident, la plata sumei de 55.000 de euro cu titlu de daune morale acordate victimei respectivului eveniment rutier. Este vorba despre un minor care a traversat aiurea şi, în urma leziunilor suferite, a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, fiind internal la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Interesant (şi mai puţin întâlnit în practica judiciară) este faptul că, iniţial, la Judecătoria Roman, daunele morale fuseseră stabilite la 50.000 de lei.

Accidentul în cauză a fost produs de Ghiocel Mugurel Burduja, care, pentru vătămare corporală din culpă, a primit un an de închisoare, cu suspendare, pe un termen de încercare dublu. În acest interval, bărbatul este obligată să meargă periodic la „semnat“, să anunţe schimbarea locuinţei, orice deplasare care depăşeşte 5 zile şi să presteze două luni de muncă (gratis) în folosul comunităţii. Odată rămasă sentinţa definitivă, individului îi vor fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Gene-tice Judiciare.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.