Acasă Eveniment Apel la donare, pentru doi bătrâni fără adăpost

Apel la donare, pentru doi bătrâni fără adăpost

338
0
DISTRIBUIȚI

Doi vârstnici din satul Straja (Tarcău) au nevoie mare de ajutor pentru a fi siguri că, la iarnă, se pot adăposti într-o încăpere încălzită. În aceste momente, oamenii dorm mai mult sub cerul liber, după ce în urma unui incendiu au rămas fără bunurile de-o viaţă. Asociaţia Oamenilor Simpli din Bicaz şi Asociaţia Victoria Tarcău fac apel la donare, pentru a reuşi ca în cele câteva luni, până la începutul sezonului rece, să poată construi un spaţiu în care cei doi bătrâni să nu sufere de frig. „Ni

s-a adus la cunoştinţă acest caz, doi bătrâni din Straja au rămas fără adăpost în urma unui incendiu ce le-a ars agoniseala de o viaţă!  Cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al vostru, oameni cu suflet, le vom ridica un nou adăpost. Noi vom pune la dispoziţie mâna de lucru, ma-nopera. Vom demola şi curăţa ruinele, vom ridica noua casă din temelii. Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru! Orice ajutor este binevenit! Este nevoie de materiale sau bani pentru a le cumpăra cele necesare. Prima acţiune de grup se va desfăşura miercuri, 3 august. Voluntarii Victoria Tarcău vor fi prezenţi la ora 8, în faţa primăriei din comuna Tarcău. Cei care doresc să se alăture sunt aşteptaţi acolo. Cu această ocazie aducem mulţumiri infinite lui Gabriel Năfăreanu (de la Asociaţia Oamenilor Simpli – n.red.), doamnei Simona (asistent social) şi, nu în ultimul rând,  primăriei comunei Tarcău“, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Victoria Tarcău.

Gabriel Năfăreanu a precizat că primele materiale de construcţii au început să fie donate, însă necesarul este unul care implică mai mult ajutor din partea celor care vor să sprijine această cauză, astfel încât ea să fie dusă la bun sfârşit. „Primele donaţii pentru bătrânii din Straja au sosit. Bătrânii dorm, acum, într-un şopron cu pereţii făcuţi din pături. Haideţi, să ne unim, să oferim şansa unui mic bordei, a unei camere, a unui simplu cămin! Ei nu cer nimic, decât materiale de construcţii. Primul pas e mai greu, dar aceşti mici paşi încep să se vadă. Mulţumim, sufletelor care au donat! Mulţumim, mult!“, a transmis Gabriel, de la Asociaţia Oamenilor Simpli.

Cei care vor să doneze o pot face luând legătura cu reprezentanţii acestor asociaţii amintite, care se ocupă de caz.

(M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.