Acasă Administratie Angajaţii Spitalului Târgu-Neamţ, care au pierdut vremea pe internet, au scăpat nepedepsiţi

Angajaţii Spitalului Târgu-Neamţ, care au pierdut vremea pe internet, au scăpat nepedepsiţi

715
0
DISTRIBUIȚI

În aprilie, anul acesta, s-a iscat un mare scandal, cu ecorui la nivel naţional, despre faptul că nişte angajaţi ai Spitalului Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ din Târgu-Neamţ s-ar fi uitat la filme porno, în timpul programului de lucru, reuşind să viruseze, astfel, calculatoarele instituţiei. La scurt timp, o anchetă internă avea să stabilească faptul că filmele pentru adulţi au fost de fapt alt tip de filme, inocente am putea spune, şi că în realitate calculatoarele nu s-au blocat nicio secundă din cauza vreunui virus. În urma aceleiaşi anchete, s-a constatat totuşi că două asistente medicale se fac vinovate de timpul pierdut pe internet, dar, ce să vezi, sancţiuni nu se pot aplica.

Într-un răspuns recent al conducerii spitalului târgnemţean, remis la solicitarea noastră, se precizează că din cauza imaginilor neclare, de pe camerele de supraveghere, persoanele vinovate nu au putut fi trase la răspundere. În schimb, au fost luate alte măsuri „dure“.

„Precizăm că, în urma anchetei interne efectuate la nivelul spitalului, s-a constatat că a fost accesat canalul YouTube, cu conţinut video prezentare jocuri (Bruce Lee) şi muzică, în data 01.04.2021, de către salariaţi – persoane de sex feminin, asistenţi medicali (imagini neclare, pe camerele de supraveghere). Având în vedere faptul că nu s-au putut identifica persoanele care au accesat site-ul menţionat mai sus, Comisia de disciplină s-a aflat în imposibilitatea de a trage la răspundere disciplinară persoanele care se fac vinovate de faptele petrecute în cadrul CPU. S-au dispus, însă, măsuri pentru evitarea unor astfel de evenimente vitoare, cum ar fi: – revizuirea politicilor de securitate, inclusiv blocarea accesării anumitor site-uri de către angajaţii spitalului; – reinstruiri ale personalului privind atribuţiile din fişa postului; – reinstruiri ale personalului privind reglementările Regulamentului intern“, potrivit sursei citate. În definitiv, singurul vinovat în toată această poveste pare să fie Bruce Lee, care a fost cel mai uşor de identificat dintre toţi protagoniştii acestui „film“. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.