Acasă Eveniment Adolescentă înecată în canal

Adolescentă înecată în canal

1217
0
DISTRIBUIȚI

Marţi dimineaţă, o fată de 15 ani, din comuna Valea Ursului, dată dispărută pe 26 aprilie, alături de o altă adolescentă de aceeaşi vârstă (din aceeaşi localitate) a fost găsită înecată în canalul de aducţiune a râului Bistriţa, la grătarele hidrocentralei Dumbrava Deal, din Săvineşti. Alarma a fost dată pe la ora 10 de un muncitor, care a văzut plutind trupul fetei, prin-tre gunoaiele adunate la grătarele stăvilarului. Pompierii pietreni, anunţaţi despre eveniment, au intervenit cu o barcă pneumatică şi un echipaj de scafandri. Cadavrul minorei a fost predat poliţiştilor, urmând să fie dus la morgă pentru necropsie.

Din cercetări a reieşit că fata găsită astăzi fugise de acasă împreună cu cealaltă adolescentă (Cornelia) înecată şi ea în Bistriţa şi descoperită fără suflare pe 27 aprilie. Ele, împreună cu prietenii lor (un tânăr din Valea Ursului, plecat de asemenea de la domiciliu, şi un băiat crescut la casa de copii) locuiau    într-o fostă haltă a CFR, pe malul canalului. Pe 27 aprilie, băieţii au plecat la muncă să facă rost de bani, iar fetele au rămas „acasă“. Ele  s-au dus să spele rufe, cu toate că fuseseră avertizate despre pericolul canalului, iar Cornelia a căzut în apă, prietena ei a vrut să o salveze, şi ambele au pierit înecate.

În altă ordine de idei, în ziua de 7 mai, în continuarea verificărilor efectuate de politişti, minora Mădălina Roxana Arseni, în vârstă de 16 ani, din Timişeşti, dată dispărută, a fost găsită la domiciliul de unde plecase. Ea nu a fost victima vreunei infracţiuni. Aşa cum am relatat în ediţia de ieri, fata se afla în grija unui tutore (părinţii fiindu-i plecaţi la muncă în Italia) şi a mai fugit de la domiciliu în 2017, cu iubitul ei, fiind găsită la Brusturi. Acum, deoarece se afla sub monitorizarea Serviciului de Asistenţă Socială al Primăriei Timişeşti, minora a fost lăsată în custodia reprezentanţilor acestuia.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.