Acasă Administratie A şasea descindere a ursului la Bicaz Chei

A şasea descindere a ursului la Bicaz Chei

723
0
DISTRIBUIȚI

Marţi seară, un urs a coborât din pădure în comuna Bicaz Chei, pe strada Suteni. Animalul a fost văzut pe la ora 23.30, sătenii au sunat la 112, iar în zonă a intervenit un echipaj al Jandarmeriei. Între timp ursul a fugit înapoi în pădure. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ a transmis localnicilor un mesaj Ro- Alert, în care semnala prezenţa sălbăticiunii în zona locuită: „Luaţi măsuri de protecţie, evitaţi deplasările! Nu vă apropiaţi de animale, nu vă expuneţi la pericole!“.

Reamintim că nu este pentru prima oară când urşii coboară în Bicaz Chei şi, în unele cazuri, strică gardurile ori chiar ucid animele. Duminica trecută, un urs (nu se ştie dacă este acelaşi) a coborât şi s-a plimbat pe strada Principală, find apoi alungat tot de jandarmi. Recent, tot un urs a rămas prins în gardul de sârmă ghimpată al unei gospodării de la marginea satului, iar pentru eliberarea lui a trebuit tăiat sârma (pentru că nu avea cine să-l tranchilizeze). De asemenea, luna trecută, urşii au fost văzuţi de alte trei ori tot în Bicaz Chei. Până acum, din fericire, nu au atacat oameni.

Probleme cu urşii au fost semnalate şi la Tarcău unde, la sfârşitul lunii trecute, vaca unui localnic a fost omorâtă de sălbăticiuni, iar zilele trecute, în albia unui pârâu, sub un pod, au fost găsite resturile unui urs împuşcat de braconieri şi tranşat. După cum am mai relatat, în acest caz Poliţia face cercetări pentru identificarea făptaşilor.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.