Acasă Social Zeci de persoane fără adăpost adunate de pe străzi

Zeci de persoane fără adăpost adunate de pe străzi

1845
0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile extrem de scăzute din ultimele zile au umplut centrele special amenajate de autorităţi pentru adăpostirea pe timp de noapte a persoanelor care nu au un acoperiş deasupra capului. Potrivit rapoartelor întocmite de Prefectură, cele mai multe cazuri au fost la Piatra-Neamţ, unde reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi cei ai Poliţiei Locale au adunat de pe străzi 31 de persoane, pe care le-au cazat în centrul din cartierul Speranţa. Şi la Târgu-Neamţ autorităţile identificat 19 persoane pe care le-au adăpostit, iar la Roman şi Roznov au fost identificate câte şapte. Pentru a preveni apariţia situaţiilor grave, precum decesul prin hipotermie, Instituţia Prefectului a anunţat, din nou, toate primăriile din judeţ cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pe timp de ger.

„Deşi, în aceste zile, starea vremii nu a generat vreo situaţie de urgenţă la nivelul judeţului Neamţ, în cursul zilei de 8 ianuarie prefectul judeţului a transmis o corespondenţă cu rol preventiv tuturor primarilor, pentru luarea măsurilor în caz de necesitate“, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

În adresa trimisă, primarilor li se aminteşte că trebuie să amenajeze spaţii, acolo unde ele nu există deja, pentru cazarea celor în nevoie, şi să identifice persoanele care locuiesc în spaţii fără încălzire curentă sau care nu au locuinţă şi să le adăpostească. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.