Acasă Eveniment A vrut să se arunce în aer cu tot cu copii

A vrut să se arunce în aer cu tot cu copii

1070
0
DISTRIBUIȚI

Joi seara (25 octombrie), un cetăţean turc, în vârstă de 64 de ani, din satul Stejaru (al comunei Pângăraţi), supărat că nevasta lui (45 de ani) a plecat cu un vasluian (41 de ani) de care s-a îndrăgostit, a ameninţat că se aruncă în aer, cu tot cu copii (un băiat de 18 ani şi o fetiţă de 12 ani). În mod ciudat, copiii erau de acord cu planul tatălui şi au stat de bună voie lângă acesta. Alarma a fost dată pe la ora 19, când fiul turcului a postat pe internet o fotografie cu mai multe butelii de gaz şi a scris „În seara asta mă sinucid“. Cunoscuţii, îngrijoraţi, au sunat la 112, iar în zonă au intervenit importante forţe de ordine (poliţişti, „mascaţi“, pompieri, jandarmi şi câteva ambulanţe SMURD.

Turcul  (Selim Ceik) are un centru de comercializat butelii în curte, a cărat în casă nouă dintre acestea, iar la uşă a mai pus cinci. Doar două erau pline cu gaz, însă ar fi fost suficient pentru a distruge totul pe o rază de cel puţin 20 de metri.

Poliţiştii au încercat să negocieze cu bărba-tul, însă acesta părea hotărât să-şi pună planul în aplicare, susţinut fiind şi de copiii care voiau ca mama lor să revină acasă. Oamenii legii l-au găsit şi pe vasluianul cu care fugise nevasta lui Ceik, însă     n-au avut cum să o aducă forţat pe femeie înapoi la domiciliu. În timp ce casa turcului era înconjurată de forţele de ordine, fiul său posta pe internet în conti-nuare că este hotărât să se arunce în aer. Cunoscuţii încercau să-l tempereze. Iată câteva dintre dialoguri: „Ce ai omule?“, „Am pompierii la poartă“, „Bă Selim, eşti prost?!“, „Bă, eşti nebun!“, „Ce e cu tine copilule? Pot să vă ajut cu ceva? Te rog să nu faci nimic nesăbuit!“, „Roagă-te la Dumnezeu“, „Să nu faci vreo prostie“, „Selim, lasă glumele că nu e de glumit cu aşa ceva. Răspunde la telefon!“, „Nu glumeşte, vă zic eu. E în stare de aşa ceva…“, „Nu face asta, omule!“, „Selim, răspunde la telefon. Răspunde să vorbim. Nu te pot lăsa să faci aşa ceva, eşti prieten. Te rog să nu cumva să aud că vrei să te omori. Răspunde să vorbim!“.

Timp de aproape o oră s-a negociat dar, pentru că situaţia era foarte tensionată, ca să se evite producerea unei tragedii, trupele speciale ale Poliţiei au spart uşa imobilului şi i-au imobilizat pe cei trei aflaţi în casă. Tatăl şi fiul au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, ulterior fiind internaţi în Secţia Psihiatrie. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.