Acasă Sport Volei masculin – seniori / La finalul săptămânii, Cupa Municipiului Piatra-Neamţ la...

Volei masculin – seniori / La finalul săptămânii, Cupa Municipiului Piatra-Neamţ la volei masculine

697
0
DISTRIBUIȚI

Echipa masculină de volei VCM LPS Piatra-Neamţ pregăteşte cu intensitate noul sezon competiţional.

Voleibaliştii pietreni au început cu acumulările fizice, au trecut apoi la şedinţele de ordin tehnic, iar acum se aşează în plan tactic.

Formaţia noastră a avut în planul de pregătire şi tradiţionalele meciuri de verificare.

Primul jalon a fost turneul organizat de echipa Someşul Unirea Dej, unde echipa noastră a ocupat locul II.

La doar două zile distanţă echipa a plecat la Bucureşti, unde a disputat alte două meciuri de verificare: cu Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti. În ambele jocuri pietrenii au cedat cu 2 – 3.

Urmează acum Cupa Municipiului Piatra-Neamţ.

Turneul este deja la ediţia a XVI – a, este organizat de către VCM LPS Piatra-Neamţ, cu sprijinul consistent venit de la Primăria Piatra-Neamţ şi Consiliul Local Piatra-Neamţ.

Oaspeţi din Ucraina

Echipa noastră a avut în anii precedenţi o relaţie fructuoasă de colaborare cu echipa Constructorul Cernăuţi. Din păcate acea echipă s-a dizolvat, însă colaborarea cu voleiul din Ucraina prinde din nou aripi.

Partenerul din Ucraina este acum formaţia Barkom Kazahany Livov.

Oraşul Livov este situat în vestul Ucrainei, aproape de graniţa cu Polonia şi destul de aproape de graniţa de nord a României.

Oraşul are o populaţie de peste 750 000 locuitori, iar echipa masculină de volei a terminat sezonul precedent pe locul IV în primul eşalon, şi dă lotului naţional de seniori 3 jucători.

Voleibaliştii din Ucraina vor onora ediţia din acest an a Cupei Municipiului Piatra-Neamţ.

Pe lângă echipa din Ucraina vor mai participa la turneu Someşul Unirea Dej – componentă a Diviziei A1, dar şi echipa Trico-lorul CNVM Ploieşti – componentă a Diviziei A2, dar care are un lot puternic şi aspiră la promovarea în primul eşalon.

Cu referire la marele turneu de la finalul acestei săptămâni, directorul executiv de la VCM LPS Piatra-Neamţ, Constantin Niţă, a opinat:

„Suntem bucuroşi în primul rând de sosirea oaspeţilor noştri din Ucraina. Participarea voleibaliştilor ucraineni la turneu se vrea a fi primul pas spre o colaborare de lungă durată între echipele noastre. Colaborarea anterioară, cu Constructorul Cernăuţi a avut numai efecte benefice pentru ambele echipe. Eu personal sper ca această nouă relaţie cu voleiul din Ucraina să fie de lungă durată. Se deschide posibilitatea ca între cele două echipe să se organizeze turnee de pregătire constante. Dintr-o astfel de colaborare rezolvăm deja două turnee: unul în România şi unul în Ucraina. Este constructiv şi pentru jucătorii noştri să joace cu adversari din alte campionate, nu numai cu echipele din campionatul intern. Progresul se face mult mai repede şi mai eficient. Ţin să reliefez faptul că echipa noastră a început să se închege, iar la turneul de la Dej am practicat un volei eficient şi spectaculos.

Eu personal sunt mulţumit de aceşti jucători, care dau dovadă de multă modestie şi care pun osul la treabă. Am curajul să afirm că echipa noastră va fi surpriza plăcută a noului campionat.

Ca obiective ne dorim un traseu cât mai lung în Cupa României, unde vor debuta cu Arcada Galaţi, însă ne vor confrunta apoi – în cazul unei calificări, cu redutabila Tomis Constanţa, campioana şi deţinătoarea Cupei României. În campionat ţintim locul VII. La turneul de la Piatra-Neamţ nu ne-am propus să câştigăm trofeul, ci să rulăm tot lotul de jucători, pentru a vedea care este potenţialul de moment al fiecăruia.„

Cupa Municipiului Piatra-Neamţ se va juca în Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ, începând de mâine, vineri, 19 septembrie, până duminică, 21 septembrie, după următorul program:

 

Vineri – 19 septembrie

ora 16.00 Barkom Kazahany Livov – Tricolorul Ploieşti

ora 18.00 VCM LPS Piatra Neamţ – Unirea Dej

 

Sâmbătă – 20 septembrie

ora 16.00 Unirea Dej – Tricolorul Ploieşti

ora 18.00 VCM LPS Piatra Neamţ – Barkom Kazahany Livov

 

Duminică, 21 septembrie

ora 10.00 Barkom Kazahany Livov – Unirea Dej

ora 12.00 VCM LPS Piatra Neamţ – Tricolorul Ploieşti

Cupa Municipiului Piatra-Neamţ este ultima repetiţie pentru voleibaliştii noştri înaintea startului de sezon.

Vă reamintim că sezonul competiţional va debuta cu prima fază a Cupei României, programată în ziua de 29 septembrie. VCM LPS Piatra-Neamţ va juca acasă cu Arcada Galaţi, iar pe 4 octombrie va fi returul de la Galaţi.

Prima etapă din Divizia A1 este stabilită în ziua de 11 octombrie, atunci când voleibaliştii pietreni vor juca pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti.

Constantin Niţă ne-a mai informat că lângă echipa noastră a sosit şi un investitor preţios, tocmai de la Râmnicu Sărat, prin firma Getica ‘ 95. (C. R. RUSU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.