Acasă Sport Volei – juniori / După ce fetele noastre nu mai au cu...

Volei – juniori / După ce fetele noastre nu mai au cu cine juca, Băieţii cedează dramatic la Râmnicu Sărat

1761
0
DISTRIBUIȚI

CSS Râmnicu Sărat – LPS Piatra-Neamţ 3 – 2 (23, 19, – 15, – 23, 11)

Voleiul românesc la nivelul juniorilor este aproape de a intra în colaps. Federaţia a impus ca echipele să joace în acest sezon cu cel puţin un sportiv de talie în teren. Forul central a verificat centralizat aceşti jucători de talie, iar echipele care nu au reuşit să alinieze aceşti jucători au fost excluse din competiţie.

În aceste condiţii junioarele de la LPS Piatra-Neamţ au rămas cu doar patru echipe în Seria A: CSS Topliţa, CS BP Haşdeu Buzău şi CSS Bacău.

Dintre acestea, trei se vor califica direct la faza semifinală, plus alte trei echipe de pe locul IV cu cel mai bun punctaj acumulat în Faza I. Regulamentul mai spune că echipele care se vor califica în Faza II vor susţine norme de control, la care echipele vor trebui să aibă un procentaj de 100 %.

Vă reamintim că echipele feminine trebuie să joace în teren cu o jucătoare de cel puţin 1,80 metri, iar echipele masculine – un jucător de cel puţin 1,90 metri.

Băieţii de la LPS Piatra-Neamţ au jucat duminică pe terenul celor de la CSS Râmnicu Sărat. După ce în prima etapă pietrenii au cedat pe teren propriu cu CSS Topliţa, iată că acum au smuls un punct preţios. Gazdele au condus cu 2 – 0 la seturi, însă voleibaliştii noştri au reuşit să le câştige pe următoarele două. În setul decisiv echipa gazdă s-a impus cu 15 – 11, şi 3 – 2 la seturi.

Tehnicienii Andrei Nica şi Rareş Gavril au folosit următoarea formulă de echipă: Geani Miclăuş -Andrei Butnaru, Andrei Muraru, Marian Muceliniţa, Bog-dan Ionescu, cu Sergiu Simion – libero. Au mai jucat Victor Bolea, Rabert Lateş şi Constantin Popârda.

Pietrenii evoluează în Seria A, unde mai sunt alte patru formaţii. Dintre cele cinci componente ale acestei serii, patru se vor califica la Faza Semifinală.

(Constantin Radu RUSU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.