Acasă Administratie Veste bună pentru angajaţii din spital: Norma de hrană, scoasă din procentul...

Veste bună pentru angajaţii din spital: Norma de hrană, scoasă din procentul sporurilor

1871
0
DISTRIBUIȚI

Indemnizaţia de hrană a fost scoasă din procentul de 30% în care trebuie sa se încadreze sporurile care se acordă angajaţilor din sistemul sanitar, după cum anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean. Aceştia mai precizează că angajaţii din Sănătate vor beneficia de majorări salariale, ca urmare a implicării preşedintelui Ionel Arsene în modificarea legislaţiei referitoare la acordarea sporurilor, astfel că din cuantumul acestora va fi scos procentul care reprezintă norma de hrană. Pe data de 7 februarie 2019, în urma unor discuţii purtate cu unii dintre salariaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, care au reclamat faptul că de la începutul acestui an au scăzut salariile din cauza aplicării unor modificări legislative, preşedintele Consiliului Judeţean s-a adresat Guvernului României şi a reuşit schimbarea prevederilor conţinute de art. 25, alin. 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. În acest sens, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 privitoare la instituirea unor măsuri fiscal-bugetare a fost completată cu un nou alineat, conform căruia cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au fost de acord cu propunerea preşedintelui Ionel Arsene, acceptând că în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu putea beneficia de acest drept individual salarial, stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

„În urmă cu 13 zile am trimis prim-ministrului României o solicitare prin care ceream excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajaţii din sistemul sanitar din Neamţ. Executivul  a aprobat ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art. 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. Le-am promis angajaţilor din sistemul de Sănătate din Neamţ că voi face acest demers şi m-am ţinut de cuvânt. Iată că adresa mea, cu numărul 2.737 din 07.02.2019, a avut ecou. Vreau să mulţumesc premierului şi Guvernului pentru sprijin şi să îi asigur pe nemţeni că fac tot ce pot pentru ei!“, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.