Acasă Social Un urs a sfârtecat doi porci la Poiana Teiului

Un urs a sfârtecat doi porci la Poiana Teiului

1175
0
DISTRIBUIȚI

Un urs a sfârtecat doi porci în comuna Poiana Teiului, animale pe care un gospodar le creştea pe un islaz comunal, foarte aproape de pădure. Cetăţeanul respectiv a înregistrat o pagubă de peste 2.000 de lei, însă nu poate fi despăgubit de către stat deoarece a anunţat reprezentanţii primăriei despre cele întâmplate cu foarte mare întârziere.

Este pentru prima dată, în acest an, când o fiară atacă animalele în această zonă.

Ancuţa Ana, primarul comunei Poiana Teiului, a declarat că cetăţeanul respectiv a concesionat de la primărie o suprafaţă dintr-un islaz comunal, pe care creştea animale pentru propriul consum, iar locul în care ursul a atacat animalele este unul izolat, lângă pădure.

„Evenimentul a avut loc vinerea trecută, în data de 16 noiembrie, pe înserat. Un urs a atacat   două animale. Locul respectiv este un islaz concesionat de primărie unei persoane fizice, se află undeva la marginea satului, lângă pădure, este un loc izolat. I-a mâncat doi porci, unul de 100 de kilograme şi altul de 150 de kilograme, după cum a declarat cetăţeanul, care  creşte animale pentru propriul consum. Însă, dumnealui a venit cu această informaţie către primărie de abia pe 19 noiembrie. Nu ştim de ce a venit atât de târziu. Noi am demarat procedura conform legislaţiei, la insistenţele cetăţeanului, am anunţat ITRSV-ul, Garda de Mediu. Răspunsurile dumnealor au fost că dacă păgubitul nu a anunţat evenimentul într-un interval de 24 de ore, nu poate să vină comisia la faţa locului. Dacă nu a venit în 24 de ore de la producerea acestei grozăvii, nu avut nicio şansă se se întrunească comisia, pentru că aşa spune legea. Nu poate fi despăgubit. De joi, de pe 16 noiembrie, şi până pe 19 noiembrie nu a spus nimic. Nu i-am mai solicitat nicio justificare, pur şi simplu nu a venit în termen. Nu am mai avut atacuri de animale sălbatice. Am avut, în anii trecuţi, mistreţi care au intrat pe terenurile oamenilor şi le-au stricat pajiştile, dar atacuri la animalele gospodarilor nu au fost înregistrate pe raxa comunei Poiana Teiului“, a spus Ancuţa Ana.

(Natalia RÎŞTEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.