Acasă Administratie Un nou pasaj în centrul oraşului

Un nou pasaj în centrul oraşului

2757
5
DISTRIBUIȚI

Pentru că transformarea Curţii Domneşti din centrul oraşului în zonă pietonală  s-a dovedit o idee de succes, autorităţile pietrene pregătesc un proiect similar pentru zona din faţa Parcului Tineretului. Investiţia va fi realizată cu fonduri europene şi a fost anunţată în mai multe rânduri, însă detaliile despre ea şi machetele au fost făcute publice de către edili în urmă cu câteva zile.

„În doi ani, centrul oraşului Piatra-Neamţ ar putea arăta cu totul diferit. Ne dorim să realizăm un nou pasaj subteran, pe sub Piaţa Ştefan cel Mare, cu două benzi de circulaţie, noi locuri de parcare şi extinderea parcului central cu 4.000 mp. Proiectul vizează şi modificarea parcării din faţa Hotelului Ceahlău şi dublarea numărului de locuri astfel încât să fie suficiente atât pentru autocare, cât şi pentru autoturisme. A fost deja pregătită documentaţia pentru accesarea de fonduri europene, prin programul POR 2014 -2020, Axa 4, perioada limită de depunere fiind până la data de 31.12.2018. Lucrările vor fi deschise după sensul giratoriu din fata hotelului, până în faţa Teatrului Tineretului – unde se va realiza un nou sens giratoriu. Pasajul subteran va avea o lungime de aproximativ 150 de metri şi o înălţime standard de 4,80 m. El va include, pe ambele părţi, circa 200 de locuri de parcare, dublându-se practic nu-mărul existent al acestora“, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Acest proiect a fost gândit, mai spune viceprimarul, pentru a reconfigura întreaga zonă pietonală, pentru fluidizarea traficului auto în centru şi, nu în ultimul rând, pentru extinderea parcului şi transformarea acelei zone într-una de relaxare. Proiectul va costa 4 milioane de euro şi ar putea fi finalizat până la finele anului 2020, dacă va fi aprobat pentru obţinerea finanţării. „Am luat deja în calcul ca după şase luni să putem da în circulaţie noul pasaj, urmând ca lucrările să continue pentru realizarea parcărilor, a zonei pietonale şi a parcului. De asemenea, vor fi desfiinţate parcările din faţa Teatrului Tineretului şi vor fi reamenajate staţii de microbuz cu alveole“, a mai precizat viceprimarul Gavrilescu. (R. CHIRILĂ)

5 COMENTARII

 1. Zici ca Piatra-Neamt este Nisa!!!! Gavrilescu de vreo 2 ani numai cu pasajul asta si tarcurile pt pubele ne adoarme, incercand sa castige capital electoral!! Tot ei PMP-istii au iesit sa dreaga busuiocul cu alegeri in doua tururi, stiind ca tatucul lor Basescu Traian a modificat legea pt alegeri intr-un singur tur!!!! Tot ei, au venit si au strigat…..fara pensii speciale, uitand ca tot Basescu a fost cel care a promulgat aceste pensii speciale infecte pt camarila lui!! Sa iesi si sa faci asemenea demersuri, ori esti paranoic, ori chiar ne cred handicapati pe toti ceilalti?!!! In rest, un manager bun are alte prioritati pt un municipiu si nu numai pasaje, telegondole, borduri si pavele, tinand cont ca nivelul de trai al nemtenilor, este asemanator cu cel din ETIOPIA! Asadar, stimati alesi locali, incercati macar sa retineti faptul ca functiile nu sunt eterne si nici copacii nu cresc pana’n ceruri, iar partidele de “buzunar”, azi sunt, iar maine nu mai sunt!

 2. Băi nea’ Zărzănel! Bănuiesc că ești un moș obosit, care ești sceptic și reticent la tot ce se vrea nou si preferi să trăiești din vechile amintiri. Am curajul să pariez că în locuința ta mobila are o vârstă cu mult peste cea a bunicii.
  Tale, nu a mele. 🤣

 3. De ce nu faceți varianta care sta în paragina?
  Terenuri în concesiune pentru firme care sa investească și sa fac locuri de munca? De unde luați taxe pe termen lung.
  Mergeți și spuneți sa se facă autostrada sa vina investitori și la Piatra Neamț!
  125.000 DE OMENI ERAU IN ANII 90 acum mai sunt 75.000 cine o sa mai plătesca taxe dacă oamenii pleacă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.