Acasă Sport Un nou acţionar majoritar, Italianul Angelo Massone a preluat 55 % din...

Un nou acţionar majoritar, Italianul Angelo Massone a preluat 55 % din acţiunile FC Ceahlăul

1103
1
DISTRIBUIȚI

Cedarea a 55% din pachetul majoritar de acţiuni ale FC Ceahlăul către investitorul din străinătate aduce o brumă de speranţă în rezolvarea crizei din curtea grupării pietrene de fotbal. Înaintea Crăciunului, preşedintele Viorel Măstăcăneanu lăsa de înţeles faptul că primise OK-ul pentru cedarea frâielor clubului de pe Borzoghean. După înţelegerea verbală, primul pas în în acest sens fusese făcut doar prin intermediul avocatului ce reprezintă interesele omului de afaceri străin. Ulterior, numele italianului Angelo Massone a fost anunţat ca fiind noul investitor majoritar de la FC Ceahlăul. Asta, în urma preluării acţiunilor deţinute până atunci de Mihai Apopii şi Ciprian Asofroniei.

„Curăţenie totală în vestiar şi în birouri!“

„Din câte se aude, urmează să fie făcută, cât de curând, o curăţenie totală prin club. Atât la nivelul vestiarului, între jucători şi antrenori, cât şi prin birourile conducătorilor şi al celorlalţi oficiali ai grupării“, spunea unul dintre apropiaţii echipei pietrene de primă ligă.

Până la alte comunicări oficiale, disperarea a rămas să domine tabăra FC Ceahlăul în finalul anului 2014. Cei din vechea conducere aproape au reuşit să scape de povara finanţării clubului. Nu puţini sunt cei care, pomenind despre noul acţionar majoritar la FC Ceahlăul, nu găsesc speranţe concrete pentru redresarea activităţii în curtea grupării de pe Borzoghean. Asta, în pofida faptului că Massone vine şi preia acum „o minge dezumflată!“: un club de fotbal pe minus în mai toate secţiunile, cu datorii financiare de minim 1,5 milioane euro şi un loc retrogra-dabil pentru echipă, în clasamentul la zi al întrecerii Ligii 1.

Jucători noi plus un alt antrenor

Despre Angelo Massone, care în vară a dorit să preia şi pe Rapid Bucureşti, se mai spune că intenţionează să facă şi un audit înainte de a prelua puterea în curtea FC Ceahlăul, ca acţionar majoritar. Tot în această pauză competiţională se aşteaptă ca ita-lianul să aducă formaţiei pietrene mai mulţi jucători noi şi, cel mai probabil, un antrenor străin. Chiar şi numele lui Renzo Rossi (ultima dată fost manager sportiv al FC Rapid) era vehiculat în lista viitorilor colaboratori ai noului diriguitor de la FC Ceahlăul.

….şi totuşi, Marin vrea continuitate pe banca tehnică

Florin Marin este antrenorul care a asigurat, până la urmă, totalul celor 14 puncte strânse de galben-negrii pietreni pentru locul 15 din clasament, în primele 17 etape. În condiţiile sosirii noului acţionar majoritar italian în curtea Ceahlăului, Marin nu mai este creditat cu şanse mari de continuitate pe banca pietrenilor. Tehnicianul admite faptul că fiecare patron nou va dori, probabil, să vină cu proiectul său. Marin însă este hotărât să-şi ducă pe mai departe angajamentul pe Borzoghean. Acesta a lăsat de înţeles faptul că pe 11 ianuarie se va prezenta, conform celor stabilite la ultimul meci din 2014, pentru momentul reunirii lotului: în 12 ianuarie, la ora 15. Pentru actualul antrenor de la Ceahlăul, Angelo Massone rămâne şi acum un necunoscut. „Nu l-am văzut niciodată, nu am discutat niciodată cu domnia sa!“.

Salvator mult aşteptat la Ceahlăul, dar numit de britanici drept „un hoţ“

Până la preluarea pachetului majoritar de acţiuni în curtea FC Ceahlăul Piatra-Neamţ, trecutul în fotbal al lui Angelo Massone nu era unul foarte fericit. Avocat de meserie, dar catalogat drept hoţ de britanici, despre italian s-a scris că a distrus, în doar 12 luni, un club din Scoţia. În 2008, Masonne a fost unul dintre principalii acţionari la Livingstone. Alături de mai multi parteneri, acesta l-a adus ca antrenor în iulie 2008 pe Roberto Landi (fost antrenor şi în Divizia A internă la FC Naţional), pe care l-a dat afară după numai cinci luni, în urma rezultatelor proaste. Clubul scoţian a întâmpinat şi probleme cu banii, iar după ce Massone a refuzat să plătească datoriile la timp, a fost trecut în insolvenţă şi apoi retrogradat în Liga a 3-a scoţiană. Între timp, italianul Massone apucase să-şi vândă toate actiunile partenerilor săi după care s-a retras.

În 2013 a vrut să o cumpere pe Hearts

Tot în fotbalul scoţian, omul de afaceri italian a dorit să o cumpere, în calitate de principal acţionar, pe Hearts. Se întâmpla în anul 2013, atunci când oferta lui Massone, de cinci milioane de lire, a fost refuzată. Intenţia ita-lianului de a reveni în fotbalul din Scoţia avea să fie taxată dur chiar de patronul lui Livingstone, Gordon McDougall. Acesta l-a numit drept „un hoţ“ pe Massone, după o serie de transferuri dubioase, în urma cărora clubul nu a văzut decât o parte din bani, restul ajungand în conturile italianului. „A furat bani de la club şi nu a vrut să plăteasca pe nimeni. Între timp, el a câştigat de la Livingstone“, spunea McDougall, patronul de la Livingstone.

În 7 sau 8 ianuarie, Massone este aşteptat la Piatra-Neamţ

Viorel Măstăcăneanu este acţionarul din curtea FC Ceahlăul care va rămâne cu acel procent de 39% dintre acţiuni, după cedarea pachetului majoritar către Angelo Massone. Măstăcăneanu spune că în 7 sau 8 ianuarie se va întâlni la Piatra-Neamţ cu Angelo Massone pentru a pune la cale strategia dorită în curtea Ceahlăului. „Cu certitudine vom aduce şi un antrenor italian la echipă!“, a completat Viorel Măstăcăneanu, încă preşedinte al Consiliului de Administraţie la FC Ceahlăul.

(Ciprian AVĂDANEI)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.