Acasă Administratie Ultima rectificare a bugetului judeţului

Ultima rectificare a bugetului judeţului

1003
0
DISTRIBUIȚI

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, consilierii judeţeni au aprobat ultima (cel mai probabil) rectificare bugetară din 2018, rectificare ce era necesară „pentru buna funcţionare a instituţiei şi a instituţiilor subordonate’’.

Astfel, proiectul de buget modificat prevede în primul rând un plus de 18.000 de lei, sumă care a venit recent în judeţ din partea Ministerului Sănătăţii şi care va ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ pentru achizi-ţionarea de aparatură medicală (două echipamente de scree-ning auditiv). Documentaţia mai arată totodată că mai multe sume de bani au fost retrase de la diverse capitole şi redirecţio-nate spre cele care aveau mai mare nevoie, astfel: Complexul Muzeal Judeţean a primit 170.000 de lei pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare, în timp ce Biblioteca „G.T. Ki-rileanu“ va primi, pentru scurt timp, 97.000 de lei – bani pe care va trebui să-i vireze în contul fostului director Adrian Alui Gheorghe ca plată a drepturilor salariale pierdute în perioada în care a fost destituit din funcţie, pe nedrept, după cum a hotărât Curtea de Apel Bacău.

Tot în rectificarea bugetară operată de Consiliul Judeţean este prevăzută suma de 500.000 de lei pentru organizarea Târgului de Crăciun din luna decembrie, sau cea de 300.000 – compensaţia acordată societăţii Troleibuzul pentru transportul în comun; ceva mai puţini bani (5.000 de lei) vor fi direcţionaţi către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman pentru realizarea unor documentaţii tehnico-economice.

„Totodată, propun suplimentarea prevederilor bugetare pentru activitatea proprie a Consiliului Judeţean pentru activitatea proprie a Consiliului Judeţean, pentru acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut distincţii, medalii şi premii speciale şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora, pentru documentaţii tehnico-economice şi lucrări, dotări şi alte cheltuieli“, precizează preşedintele Ionel Arsene în expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre.

Referitor la cheltuielile care urmează să fie făcute strict pentru Consiliul Judeţean, amintim: 84.000 de lei – reparaţii capitale la uşile de acces în sediul instituţiei, 57.000 de lei – achiziţionarea de servere, sisteme de operare şi licenţe pentru programe IT şi 157.000 de lei – pentru diverse cheltuieli cu bunuri şi servicii.

(R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.