Acasă Administratie Staţie meteo performantă la Durău

Staţie meteo performantă la Durău

941
0
DISTRIBUIȚI

Salvamont anunţă că a reuşit să monteze o nouă staţie meteo de ultimă generaţie în zona Masivului Ceahlău, a doua de acest tip pe care salvatorii montani o au în administrare. Dacă prima a fost instalată pe platoul cel mai înalt al muntelui, cea mai recentă achiziţie transmite date din staţiunea Durău. Potrivit şefului salvatorilor montani, staţia profesională rezistă la viteze ale vântului de până la 240 de km/h şi operează până la temperaturi extreme de minus 40 de grade Celsius.

„Astăzi, staţia a început să transmită plarformei internaţionale Weather Underground primele date complete pentru zona de la baza muntelui. Primul modul de acest gen a fost montat în luna iulie şi a legat, din punct de vedere al colectării şi analizării datelor meteo, zona înaltă a masivului Ceahlău, în special, şi întreaga zonă înaltă a judeţului, în general, la platforma internaţională Wheather Underground – una din cele mai precise şi mai mari reţele meteo din lume. Astfel, începând de astăzi ambele staţii vor transmite parametrii termici, umiditatea, alerte de furtună, prognoze pentru următoarele 12/24 ore şi zece zile la capacitate şi acurateţe maximă“, a spus Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont.

Echipamentul (la fel ca cel montat anterior) a fost donat Serviciului Salvamont de către un operator turistic din staţiune.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.