Acasă Administratie Spitalele judeţului şi promisiunile ministeriale

Spitalele judeţului şi promisiunile ministeriale

1307
0
DISTRIBUIȚI

Vizita ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, care a avut loc săptămâna aceasta, s-a dovedit, cel puţin la nivel declarativ, una oportună, mai ales pentru cei care au acum în grijă soarta spitalelor acestui judeţ. În opririle ministrului la unităţile cu paturi, timp de o zi s-au împărţit cu generozitate o sumedenie de promisiuni.

Spre exemplu, la Bicaz, atât conducerea spitalului, cât şi autorităţile locale, au fost încântate să afle că vor fi sprijinite pentru a putea  achiziţiona un ecograf nou. O investiţie necesară, care se adaugă altora premergătoare eforturilor de obţinere a acreditării.

La Spitalul Judeţean, reamintim că ministrul şi-a luat angajamentul de a ajuta la finalizarea celor două proiecte ce trenează: Blocul Operator şi Pediatria. Desigur, în cazul Pediatriei, aparent, proiectul este pe sfârşite, iar lucrările de reabilitare şi modernizare ar trebui să fie gata în septembrie, însă nu sunt excluse noi termene pentru finalizarea celor începute acolo. Cât despre noul Bloc Operator, oficial se declară că lucrările sunt gata în proporţie de 90%, dar abia peste o lună vor fi încheiate procedurile premergătoare demarării unui nou proiect care să pună capăt unei munci începute în urmă cu cinci ani.

La Târgu-Neamţ, Sorina Pintea s-a arătat mulţumită să vadă că medicii tineri (în parte, navetişti de la Iaşi) aleg să lucreze şi în spitale mai mici şi a „plusat“ declarând că „ministerul va veni în ajutorul spitalului cu încă o sumă de bani pentru a putea finaliza lucrările deja începute“.

Nici Spitalul Municipal de Urgenţă Roman nu a rămas cu mâna goală în ceea ce priveşte promisiunile. „Managerul spitalului (Maria Andrici – n.red.) mi-a înaintat un memoriu în care este menţionat necesarul de aparatură medicală, necesar pe care eu îl consider foarte oportun, foarte benefic. După cum ştiţi, Programul Operaţional Regional finanţează unităţi de primiri urgenţe (UPU) din cadrul spitalelor judeţene. Nici eu, nici dumneaei nu am înţeles de ce Spitalul Municipal de Urgenţă nu poate fi finanţat la fel ca Spitalul Judeţean de Urgenţă, oricum el  este de urgenţă. În afară de asta, au fost nişte solicitări legate de aparatură medicală pe secţia de terapie intensivă şi blocul operator. Vom face demersuri pe lângă Ministerul Dezvoltării pentru ca la următorul apel pe unităţi de primiri urgenţe să putem prinde şi spitalele municipale de urgenţă“, a declarat Sorina Pintea.

Aşadar, sănătatea nemţeană e pe roze, aşa cum au prezentat-o autorităţile autohtone şi aşa cum i-a stabilit traiectoria doamna ministru. Nu ne rămâne decât să vedem viteza de reacţie a celor angajate şi cum se vor reflecta ele în gradul de satisfacţie al pacientului nemţean. (T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.