Acasă Social Spaţiul de sub Forum Center a ajuns toaleta boschetarilor

Spaţiul de sub Forum Center a ajuns toaleta boschetarilor

1418
1
DISTRIBUIȚI

l de asemenea, e folosită de mai toţi indivizii ca să-şi facă nevoile, dovadă stând şi mirosul înţepător ce se simte în zonă

Clădirea Forum Center a reuşit să iasă din zodia gri în care se scăldase mulţi ani, din cauza unei admi-nistrări defectuoase, iar acum e ocupată în totalitate dar şi întreţinută, generând profit. Un singur aspect a scăpat din vederile autorităţilor locale, e vorba de spaţiul aflat la subsolul clădirii, la ieşirea dinspre Piaţa Centrală. Spaţiul nu e foarte mare, dar a fost transformat în wc public de boschetari şi chiar de pieţari, dar şi de cetăţenii care vin cu urgenţe administrative la Mall şi se trezesc cu altele, de natură fiziolo-gică. Doar e în obişnuinţa românilor, de mult timp încoace, să se uşureze pe unde apucă, ori pe marginea drumului, ori în buricul târgului, prin vreun dos. Nu e numai atât, din câte s-ar părea. Căci noaptea, prin cotloanele de sub clădire, şi-au făcut un obicei să doarmă boschetarii, deci a devenit loc frecventat de aceştia şi totodată periculos pentru cei ce trec la lăsarea serii pe acolo, chiar dacă sediul Poliţiei Municipiului e peste drum. Conducerea societăţii Locativ Serv spune că nu-i aparţine spaţiul, însă a avut în vedere ce se întâmplă cu acesta şi a solicitat Primăriei Piatra-Neamţ să ia măsuri pentru a curăţa zona.

„Pe partea cealaltă a Cuejdiului, către Piaţa Centrală este un culoar îngust, cam de jumătate de metru, căci nici nu poţi să intri să cureţi. Şi e frecventat de oamenii străzii, miroase că-şi fac nevoile acolo. Şi în parcarea noastră, de sub clădire, îşi mai fac românii nevoile. Ce să-i facem, dacă sunt obişnuiţi? Se poate spăla, la o adică, dar de-geaba. Noi punem din când în când câte un pompier de la mall să spele parcarea. Dar cealaltă zonă nu ne aparţine, însă am făcut cerere către primărie să ia măsuri ca să nu se mai poată intra acolo. Chiar zilele trecute a fost o firmă şi a luat măsuri şi primăria va monta două garduri acolo“, a declarat Gheorghe Căescu, directorul Locativ Serv.

Autorităţile locale se vor mişca, însă doar după rectificarea bugetară din această iulie, ca să ştie exact ce bani vor primi şi câţi au de cheltuit cu această nouă lucrare.

„Se cunoaşte situaţia existentă sub clădirea Mall Forum Center, unde se adăpostesc oameni ai străzii. Avem în vedere montarea unui  gard de protecţie, investiţie  care ar remedia situaţia creată în acest spaţiu îngust, devenit insalubru. Decizia se va lua după rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii iulie, funcţie de fondurile disponibile“, a declarat inspectorul Ludmila Armaşu, din cadrul Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra-Neamţ.

(Ioana CALIŢCHO)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.