Acasă Administratie Sensul giratoriu de la gară a devenit funcţional

Sensul giratoriu de la gară a devenit funcţional

2181
0
DISTRIBUIȚI

Marţi, 26 februarie, noul sens giratoriu din faţa gării din Piatra-Neamţ a devenit funcţional. Pentru ca şoferii care tranzitează zona să nu fie derutaţi de schimbare, un echipaj al Poliţiei Locale a fost mobilizat încă de la primele ore ale dimineţii să dirijeze circulaţia, astfel încât să nu apară incidente neplăcute.

Noua configurare a infrastructurii rutiere în intersecţia de la gară a fost decisă ca urmare a faptului că, pe terenul pe care a funcţionat în trecut fostul SIL Bistriţa, se va construi un complex comercial şi unul rezidenţial. Pentru aceasta, investitorul şi-a luat angajamentul în faţa autorităţilor locale să configureze intersecţia astfel încât să asigure un acces facil autoturismelor în perimetrul pe care îl au în proprietate şi să nu „sugrume“ traficul pe şoseaua de centură.

„Am aşteptat ca vremea să fie potrivită pentru a-l finaliza; e o dorinţă exprimată şi de investitor şi de socie-tatea Publiserv. Din păcate, din cauză că a venit iarna nu a fost posibil acest lucru până acum. Cred că e extrem de util şi cred că va fluidiza traficul în zonă“, a spus primarul Dragoş Chitic.

Deocamdată sensul este realizat provizoriu, din balize, pentru a putea fi modificat în cazul în care situaţia o impune, urmând ca în viitorul apropiat să fie amenajat precum celelalte din oraş. (R.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.