Acasă Social Semafoare pe strada General Dăscălescu

Semafoare pe strada General Dăscălescu

1051
0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai periculoase străzi din Piatra-Neamţ, pe care se produc frecvent accidente în care sunt implicaţi pietonii aflaţi în traversare, a devenit ceva mai sigură, începând de ieri. Aşa cum promiteau autorităţile în urmă cu câteva săptămâni, pe strada General Nicolae Dăscălescu (la ieşirea spre Bacău) au fost montate două semafoare cu buton; astfel şoferii sunt nevoiţi să fie mult mai prudenţi şi mai responsabili când tranzitează zona. „Pentru a avea o imagine clară asupra deciziei de a monta aceste semafoare, vă prezint statistica accidentelor cu victimă din 2008 până în prezent pe acest sector de drum: 59 persoane rănite uşor, 36 – rănite grav şi nouă persoane decedate. Era mai mult decât necesar să intervenim cu această măsură care să ducă la reducerea vitezei şi mărirea siguranţei în trafic“, a spus consilierul Romel Bârjoveanu, membru în Comisia rutieră a municipiului.

Potrivit acestuia, semafoarele au fost montate în două puncte în care pietonii întâmpinau probleme în traversare, mai precis în dreptul clădirii care aparţie Liceului „Dimitrie Leonida’’ şi în zona staţiei Petrom.

„Ca o măsură suplimentară care să sporească siguranţa rutieră, avem montate, în premieră, leduri roşii şi verzi pe arcadele care susţin semafoarele, mărind astfel vizibilitatea şoferilor care se apropie de trece-rile pentru pietoni“, a completat consilierul local.

(Roxana C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.