Acasă Administratie Schimbări la conducerea Spitalului Judeţean

Schimbări la conducerea Spitalului Judeţean

2756
1
DISTRIBUIȚI

Începând cu 1 ianuarie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) are un nou director de îngrijiri medicale interimar. Postul amintit, ocupat până nu demult de asistenta Lăcrămioara Vicu, este acoperit acum, cu delegare de atribuţiuni, de asistenta şefă de la Sterilizare, Niculina Ştirbu. Interimatul nu va dura prea mult timp, conform celor declarate de dr. Codruţ Munteanu, managerul SJU, care a explicat că atât postul de director de îngrijiri medicale, cât şi cel de director medical, ocupat de dr. Cristina Atănăsoaie-Iacob, vor fi scoase la concurs, până la sfârşitul acestei săptămâni. „Doamna Vicu a avut delegaţie, până pe 1 ianuarie. Până la organizarea unui concurs pentru această funcţie am zis că ar fi bine să mai încercăm şi cu altă persoană. Din mai multe păreri şi sugestii ne-am oprit deocamdată la doamna Ştirbu. Vedem cum se va achita de sarcini, pentru că este tot cu delegaţie, deci nu putem vorbi de o numire prin concurs sau altceva de genul acesta. Vom organiza, cât de curând, concurs de ocupare a acestui post, dar şi pentru cel de director medical, în condiţiile în care şi acolo mandatul este pe final“, a declarat dr. Munteanu.

Perioada de interimat a directorului medical se va încheia în aproximativ trei săptămâni, însă dr. Atănăsoaie-Iacob, actualul director medical, a precizat că nu mai este interesată de această funcţie, din motive, pare-se, financiare. „Nu e niciun secret. Aşa cum am mai spus-o, nu cred că o să mai mizez pe această funcţie, în condiţiile în care colegii mei de pe secţie câştigă mai mult decât mine“, a explicat medicul Atănăsoaie-Iacob. Cum va arăta noua componenţă a conducerii SJU, se va vedea după luna ianuarie, timp în care negocierile, tatonările şi, eventual, presiunile pentru găsirea persoanelor potrivite care să ocupe posturile vacante sunt în toi. De asemenea, nu este un secret nici faptul că venirea medicului Munteanu la cârma SJU nu este văzută cu ochi buni de o bună parte a cadrelor medicale învăţate cu manageri colegi/prieteni cu care se putea discuta şi negocia aproape orice. Un exemplu care contrabalansează în acest sens ar fi cel legat de concursuri, acolo unde managerul actual a dejucat deja câteva tentative de fraudare a exa-menelor. Tocmai prin prisma acestei schimbări la vârful SJU, misiunea de a atrage alături de manager oameni competenţi, oneşti, care să-şi asume responsabilitatea unor funcţii grele, nu va fi una simplă.

(T. MARIAN)

1 COMENTARIU

  1. Se vînd posturi la SJU Piatra -Neamț și asta nu de ieri ,.de azi.Presa a știut ,dar nu a suflat nici un cuvînt. Mai grav ,că și la angajarea medicilor se întîmplă la fel.Unii șefi de secție își fac astfel plinul,înainte de pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.