Acasă Administratie Schimbare pe tăcute între Serviciul de Ambulanţă şi Direcţia de Sănătate Publică

Schimbare pe tăcute între Serviciul de Ambulanţă şi Direcţia de Sănătate Publică

2208
2
DISTRIBUIȚI

Postul de director medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) a fost preluat, luna aceasta, de dr. Dan Dorin Morenciu, fostul director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Numirea s-a făcut prin ordin de ministru al Sănătăţii, aşa cum ne-a confirmat Luminiţa Rozoschi, asistenta şefă a SAJ şi, totodată, purtător de cuvânt al acestei instituţii. Contactat telefonic, medicul Dan Dorin Morenciu nu a dorit nici să infirme, dar nici să confirme această mutare, pe care instituţiile publice se pare că au trecut-o la capitolul „diverse“, neconsiderând oportună informarea opiniei publice. „Nu vreau să declar nimic despre acest lucru. Mulţumesc pentru înţelegere“, a spus dr. Morenciu. Pe site-ul SAJ, unul dintre cele mai neactua-lizate site-uri care aparţin instituţiilor publice, în dreptul rubricii dedicate prezentării directorului medical respon-sabilii nu au completat niciun nume.

Aşadar, doctorul Morenciu revine pe o funcţie bine poziţionată, cel puţin financiar, după ce, în vara anului trecut, acesta împreună cu fostul director adjunct al DSP, dr. Daniela Marcoci, au fost demişi la „ordinul“ Ministerului Sănătăţii din cauza statisticilor care arătau, la nivelul judeţului nostru, o acoperire vaccinală sub media pe ţară.

Motivul pentru care directorul me-dical al SAJ, dr. Nona Tărîţă, a fost schimbat cu dr. Morenciu nu a fost făcut public.

Morenciu este cel mai longeviv director al DSP, după ce a condus instituţia din această funcţie, fie cu delegaţie, fie prin concurs, mai bine de opt ani. Din august, anul trecut, DSP este condusă, tot cu delegaţie, de ing. chim. Anca Brânduşa Movilă. Aceasta ne-a informat, ieri, că în această lună  i-a fost încredinţat un nou mandat de director interimar, pentru o perioadă de trei luni, adică până în luna octombrie. (T. MARIAN)

2 COMENTARII

  1. Sunt anumite personaje care nu se pot dezlipi de butoane, indiferent ce functie ii dai.Dl.Morenciu (nu am stiut ca este doctor-fiindca nu are limbajul de specialitate) este un asemenea exemplar.Baiat bun la toate care nu refuza pe nimeni si spritul; e sprit este iubit de incompetenti fiindca face tot ce i se cere.Cat a condus DSP-ul trai neneaca pe functionarii de acolo.Nimeni nu ia intrebat de sanatate iar despre fisa postului nici nu au auzit.Relatiile ii merg in continuare si acum este prezentat ca fiind imaculat.Dupa cata medicina si alte stiinte inrudite cunosc consilierii personalui a lui Arsenie intradevar omul e bun la ambulanta.Cred ca este bine sa faca un curs de pregatire cu dl.Iosub care cunoaste in detaliu ce se intampla acolo.

  2. Sper ca domnul doctor să fie sănatos. La DSP Neamț a fost în concediu medical, după schimbarea de anul trecut,blocând astfel o parte din activitatea instituției. Este interesant cum unele persoane se îmbolnăvesc atunci când pierd anumite avantaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.