Acasă Eveniment Salvat după ce a căzut într-un puţ de 14 metri

Salvat după ce a căzut într-un puţ de 14 metri

819
0
DISTRIBUIȚI

În dimineata de 2 iunie, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din zona municipiului Roman, a căzut într-un puţ adânc de 14 metri, după ce, din neatenţie, a călcat peste scânduri-le care-l acopereau. Omul a vrut să-şi facă o fântână şi, ajutat de nişte prieteni, a săpat respectivul puţ, însă munca a fost abandonată după ce nu au dat de apă. S-au apucat pe urmă să sape în altă parte şi au acoperit primul puţ. Aşa se face că, sâmbătă dimineaţă, când să se reapuce de muncă, bărbatul a trecut peste capacul de scânduri al primului puţ, iar acesta s-a rupt.

Prietenii lui i-au auzit strigătele de ajutor şi au sunat la 112, iar în zonă au intervenit pompierii romaşcani, sprijiniţi de colegii lor pietreni cu o autospecială multirisc. Misiunea a fost dificilă în condiţiile în care puţul, foarte adânc, avea o lăţime de doar 60 de centimetri, iar pereţii acestuia, din pământ, riscau să se surpe în orice moment. Din fericire, bărbatul căzut a fost scos în viaţă, după care a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Tot sâmbăta trecută, pe la ora 19, pompierii pietreni au intervenit pentru salvarea unui bărbat de 47 de ani, din satul Teţcani (al comunei Gherăieşti) care a încercat să se sinucidă, aruncându-se într-o fântână adâncă de 30 de metri. Ca prin minune, omul nu s-a înecat. Rudele acestuia, îngrijorate că nu se mai întoarce în casă, au ieşit să-l caute şi, descoperind capacul de la fântână ferit, l-au văzut în puţ şi au sunat la 112. La locul evenimentului   s-au deplasat două echipaje de pompieri romaşcani cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, altă autosanitară de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi modulul multirisc din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ. Şi în acest caz misiunea a fost dificilă pentru că fântâna avea un diametru mic. Sinucigaşul a fost scos conştient din apă şi predat apoi medicilor.

O altă misiune de salvare a avut loc în seara de 1 iunie, la Simioneşti (în Cordun). Acolo, în gospodăria unui localnic, vaca acestuia a căzut într-un beci neacoperit. Cel mai probabil, bo-vina s-a speriat de ceva, a fugit şi a căzut în respectivul beci. Pompierii     s-au chinuit preţ de vreo două ore să scoată animalul, în condiţiile în care intrarea în beci nu era foarte mare. Vaca a fost scoasă nevătămată la suprafaţă.  (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.