Acasă Politica Reprezentanţii PNL se ciondănesc în public: „Atacuri mişeleşti“ între liberali

Reprezentanţii PNL se ciondănesc în public: „Atacuri mişeleşti“ între liberali

1590
0
DISTRIBUIȚI

Aşa cum toată lumea se aştepta, luptele interne din PNL Neamţ se încing, ajungând la faza reproşurilor publice, lucru ce poate fi considerat o mare slăbiciune pentru principalul partid de opoziţie. Ştiută fiind scindarea neoficială a liberalilor (o parte în tabăra Chitic-Ţapu, iar cealaltă de partea preşedintelui Mugur Cozmanciuc) nu mai este de mirare că s-a ajuns la acuze de tipul „atacuri mişeleşti din partea colegilor mei de partid“. Afirmaţia îi aparţine primarului de Roman, Lucian Micu, şi face referire la atitudinea grupului PNL din Consiliul Judeţean, care a respins zilele trecute, pentru a doua oară şi fără prea multe justificări, un proiect important pentru comunitatea romaşcană: semnarea contractului de delegare prin gestiune a serviciului de salubrizare pentru municipiu şi alte 25 de comune arondate. Ce-i drept, neştiinţa, naivitatea şi reaua intenţie a consilierilor liberali s-a văzut cu ochiul liber chiar la şedinţa cu pricina, când aceştia au adus argumente cel puţin puerile şi fără temei pentru faptul că au ales să se abţină de la vot. În acest context, fiind direct vizat, primarul Lucian Micu a ieşit la rampă şi i-a atacat public pe „şcolarii“ neiniţiaţi din Le-gislativul Judeţean.

„Am rămas fără cuvinte când am auzit că tocmai colegii mei liberali din Consiliul Judeţean au început să ia decizii împotriva Romanului. Este de neînţeles această atitudine când, luni întregi, ne-am bătut împreună cu nedreptatea făcută de alţii, iar acum tocmai ei refuză să aprobe licitaţia încheiată pentru darea în folosinţă a staţiei de sortare şi transfer a deşeurilor, care ar diminua semnificativ preţul plătit de romaşcani pentru a duce gunoiul la depozitul de la Girov“, a spus primarul Lucian Micu.

De altfel, în cadrul şedinţei respective, managerul de proiect (o doamnă respectabilă, angajată a Consiliului Judeţean) le-a explicat pentru a doua oară consilierilor PNL cum stau lucrurile cu acest contract, însă demersul s-a dovedit în cele din urmă fără succes.

În mare, proiectul care a picat în şedinţa de miercuri presupune contractarea serviciilor de salubrizare de către firma câştigătoare a licitaţiei – SC Rossal Roman, acelaşi operator care are încheiat în prezent un contract direct cu Primăria şi care asigură transportul deşeurilor provenite de la romaşcani la depozitul judeţean de la Girov. Practic, semnarea acordului cu Consiliul Judeţean (ADI Eco Neamţ, mai precis) nu ar fi făcut decât să alăture „în schemă“ cele 22 de localităţi arondate municipiului şi să dea startul activităţii la staţia de sortare de la Cordun, activitate mult mai puţin costisitoare pentru municipiu şi comunele amintite. Ca urmare a refuzului PNL-iştilor de a vota, romaşcanii suportă în continuare costurile suplimentare cu transportul la Girov (al gunoiului nesortat) în timp ce staţia de la Cordun stă nefolosită de aproximativ patru ani.

În acest context, primarul Lucian Micu nu se opreşte cu „urecheala“ colegilor de partid. Edilul aminteşte şi despre un al doilea proiect la care liberalii şi-au dat singuri cu stângu-n dreptu’: cel prin care au solicitat micşorarea sumelor de bani care revin municipiilor Roman şi Piatra-Neamţ din impozitul pe venit.

„Mai mult, colegii din acelaşi partid cu mine au cerut chiar ca banii ce trebuiau să revină Romanului să fie daţi altor comunităţi.

Când ambiţiile personale sau de grup întunecă judecata oamenilor, aceştia ar trebui să-şi revizuiască atitudinea şi să-şi îndrepte coloana vertebrală, dacă o au. Eu niciodată nu am făcut şi nu voi face politică în detrimentul cetăţenilor şi niciodată nu îmi voi ataca mişeleşte colegii din acelaşi partid“, a completat primarul Romanului.

(Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.