Acasă Administratie Razie la Roman

Razie la Roman

1340
0
DISTRIBUIȚI

Marţea trecută (18 decembrie), între orele 6-14, în municipiul Roman a fost desfăşurată o acţiune de către poliţiştii Biroului Rutier, ai Formaţiunii de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu cei din cadrul Biroului Ordine Publică, ocazie cu care 50 de autovehicule destinate transportului de persoane (microbuze, autobuze, taximetre) au fost controlate. Cu această ocazie, au fost constatate 43 de abateri, dintre care nouă privind legalitatea transportului public de mărfuri şi persoane, trei la Legea Taximetriei şi 31 la Codul Rutier. Astfel, au fost aplicate amenzi de aproximativ 15.000 de lei.

Cu titlu de exemplu, la ora 7, pe DN 2, în comuna Horia, a fost depistat un localnic în vârstă de 29 de ani, care conducea un autobuz cu nouă pasageri cărora nu le eliberase bilete de călătorie.  Firma de transport a fost „taxată“ cu 9.000 de lei.

Trei ore mai târziu, pe strada Mihai Viteazu din municipiul Roman, a fost identificat un taximetrist de 36 ani care avea la maşină inspecţia tehnică periodică expirată din 28 august. El a fost amendat şi a rămas fără certificatul şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. La ora 11.30, pe bulevardul Roman Muşat, a fost prins alt taximetrist de 66 de ani, care avea vehiculul cu foarte multe deficienţe. De asemenea, oamenii legii au aplicat o sancţiune şi administratorului unei firme care a angajat un taximetrist fără atestat.

În paralel, ofiţerii de Investigare a Criminalităţii Economice au constatat două abateri privind utilizarea caselor de marcat fiscale, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale de către agenţii economici, sancţionându-i pe aceştia cu amendă în valoare de 300 de lei şi ridicând, în vederea confiscării, suma de aproape 300 de lei. Totodată, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au amendat, pe la ora 14, un localnic de 50 de ani, care mergea pe strada Aprodul Arbore înjurând trecătorii.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.