Acasă Administratie Protocoale şi orgolii, la patul pacientului

Protocoale şi orgolii, la patul pacientului

2722
0
DISTRIBUIȚI

La Spitalul Judeţean, actuala conducere este preocupată să rezolve o problemă care trenează de foarte mult timp, aceea a protocoalelor între secţii. Dacă la nivel general spitalul se supune unor protocoale bine puse la punct, aşa cum spune managerul unităţii, dr. Codruţ Munteanu, colaborarea între secţii scârţâie rău. Totul, se pare, plecând de la orgoliile unor medici care consideră că vechimea în muncă le conferă suficiente argumente pentru a se impune în faţa medicilor mai tineri.

Medicul Munteanu a primit deja câteva „mostre“ pe această temă şi spune că este pregătit să rezolve o serie de protocoale incomplete sau întocmite greşit. „Problema este la protocoalele între secţii, acolo unde avem câteva aspecte de pus la punct. Acolo sunt câteva dizarmonii şi trebuie să lucrăm un pic, pentru că la un moment dat, legat de aspectul colegial, de vârsta personalului angajat, şi aşa mai departe, intervin anumite elemente emoţionale. Ele trebuiesc foarte bine codificate, deoarece chiar dacă vorbim despre un coleg mai tânăr şi nu cu multă experienţă trebuie să respectăm aceste colaborări între secţii şi să dăm fiecăruia atuul pe care-l merită. Acolo sunt probleme. Noi ne pregătim să avem o şedinţă cu colectivul de la managementul calităţii şi cred că o primă problemă este aceea de a avea aceste protocoale profesionale, procedurile bine puse la punct, atât pe secţie cât şi între secţii. Acestea mi se par foarte importante, pentru că dacă nu sunt bine aşezate vom avea discuţii şi reacţii în defavoarea pacientului, iar pentru mine pacientul reprezintă totul, adică el e numărul unu. La un moment dat o să vedeţi un pic de «discriminare», pentru că pun pe primul plan pacientul“, a declarat dr. Munteanu.

Faptul că protocoalele între secţii au nevoie de ajustări arată că unii pacienţi pot fi vulnerabili în faţa unor decizii luate de medicii care nu formează o echipă. De ce aceste protocoale nu au fost tratatate cu o mai mare responsabilitate de cei care l-au precedat pe actualul manager? Un răspuns ar putea fi acela că până acum cei care au preluat frâiele conducerii, fiind din interiorul spitalului, nu au vrut să-şi supere colegii impunându-le reguli stricte şi clare.

(T. MARIAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.