Acasă Social Profesori şi elevi francezi – în vizită la „Petru Rareş“

Profesori şi elevi francezi – în vizită la „Petru Rareş“

1888
0
DISTRIBUIȚI

l în contrapartidă, în luna mai, pietrenii vor merge pe Coasta de Azur

În perioada 18-23 ianuarie, Colegiul Naţional „Petru Rareş“ primeşte vizita unui grup de elevi şi profesori de la Liceul „Saint-Exupéry“ din Saint-Raphaël, Franţa, în cadrul proiectului de înfrăţire dintre cele două licee.

Sosiţi la Piatra-Neamţ, oaspeţii fost întâmpinaţi de profesorii Grigoruţă Oniciuc şi Claudia Jora (directorii unităţii de învăţământ), în cadrul unei ceremonii restrânse, continuată de un spectacol de bun venit pregătit de membrii catedrei de limba franceză în sala de festivităţi a colegiului.

În anul şcolar 2017-2018, întâlnirea de la Piatra Neamţ se derulează cu precădere în domeniul muzical şi sportiv. Astfel, 23 elevi francezi şi  un număr egal de elevi români de clasa a X-a vor pregăti împreună un spectacol de muzică şi dans, iar latura sportivă va fi ilustrată printr-un meci de baschet, prin practicarea unor sporturi de iarnă şi  printr-o demonstraţie de arte marţiale. În săptămâna în care vor fi oaspeţii Colegiului Naţional „Petru Rareş„, adolescenţii francezi vor asista, de asemenea, la cursuri de limba franceză, limba engleză, chimie, matematică, arte plastice şi astronomie.

Primele zile petrecute împreună de cele două grupuri înfrăţite au dat ocazia tine-rilor de a lucra pentru produsul final al proiectului, spectacolul comun de marţi, 23 ianuarie şi de a crea amintiri durabile prin diversitatea activităţilor pregătite de liceul român: participare la cursuri, atelier interactiv de teatru, vizita Curţii Domneşti, patinaj. Toate acestea într-o atmosferă prietenoasă, în care cuvântul de ordine a fost „entuziasm“.

Cea de-a doua parte a proiectului de anul acesta se va desfăşura în oraşul Saint-Raphaël, situat pe Coasta de Azur, în perioada 13-20 mai.

Proiectul de înfrăţire între Colegiul Naţional „Petru Rareş“ şi Liceul „Saint-Exupéry“ se derulează anual, începând din 2016, la iniţiativa catedrei de limba franceză a liceului pietrean; proiectul presupune activităţi comune ale celor două instituţii, activităţi cu specific istoric, artistic, sportiv în scopul de a reliefa rădăcinile comune ale partenerilor şi de a încuraja comunicarea în limba franceză.  (Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.