Acasă Social Primarul comunei Hangu – judecat pentru corupţie

Primarul comunei Hangu – judecat pentru corupţie

1290
1
DISTRIBUIȚI

Gavril Lupu, primar al comunei Hangu, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, la începutul acestei luni, pentru fapte de corupţie. În rechizitoriul care a intrat joi (1 noiembrie) pe rolul Tribunalului, acestuia i se impută săvârşirea infracţiunii de „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri  europene“, în formă continuată.

Conform unui comunicat al DNA, faptele s-ar fi petrecut în perioada 2009-2010. Atunci, edilul ar fi depus cu rea-credinţă, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, mai multe documente cu un conţinut nereal, în scopul de a obţine bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren mai mari decât cele pe care le utiliza în rea-litate.

„Concret, inculpatul a cerut sprijin pentru o suprafeţele de 622,32 de hectare şi 364,50 ha, deşi în realitate utiliza doar 332,66 ha, respectiv 197,21 ha, diferenţele fiind utilizate în scopuri agricole productive (păşunat cu animale proprii) de către mai multe persoane fizice şi juridice. Prin aceste demersuri, Consiliul Local Hangu a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 1.084.804 lei“, se arată în comunicatul DNA.

APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 1.053.928 lei, iar procurorii au dispus indisponibilizarea, prin aplicarea sechestrului asigurator, asupra unui teren ce aparţine primarului.

(Mihai SAVA)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.