Acasă Administratie Primăria montează în oraş rastele pentru bicilete

Primăria montează în oraş rastele pentru bicilete

805
0
DISTRIBUIȚI

Primăria Piatra-Neamţ anunţă că a achiziţionat şi montează în această săptămână 30 de rastele pentru biciclete, în toate cartierele oraşului. Potrivit edililor, proiectul, cuprins în agenda municipalităţii din acest an, îşi propune să încurajeze folosirea bicicletei ca mijloc de deplasare nepoluant şi sănătos.

„Este doar un început al unui proiect amplu de stimulare a folosirii bicicletei pentru deplasare ca alternativă la automobil, cu avantaje multiple pentru sănătatea fiecăruia dintre noi şi pentru oraş. Avem în pregătire un proiect de mobilitate urbană prin care vom realiza în Piatra-Neamţ o reţea de piste pentru biciclişti care va lega toate zonele oraşului, proiect care va fi depus pentru finanţare prin fonduri europene. Investiţia cuprinde şi un sistem de bike sharing cu staţii pentru biciclete în punctele importante“, a spus primarul Dragoş Chitic.

Amintim că pistele pentru biciclişti la care face referire edilul urmează să fie construite după ce primăria va obţine fondurile europene necesare pentru punerea în aplicare a Planului de Mobilitate Urbană, un proiect amplu la care s-a lucrat în ultima perioadă şi care prevede investiţii similare, pe direcţii precum: dezvoltarea serviciilor şi facilităţilor aferente mobilităţii pietonale şi velo, creşterea competitivităţii transportului public sau creşterea accesibilităţii infrastructurii rutiere.Câteva dintre punctele în care se montează acum rastele pentru biciclete sunt: Gară, Curtea Domnească, Parcul Central, platforma de peste Cuejdi, pieţele din cele patru cartiere, Muzeul de Istorie, precum şi unele unităţi de învăţământ din oraş. (Roxana CHIRILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.