Acasă Administratie Pregătiri pentru deschiderea pârtiei

Pregătiri pentru deschiderea pârtiei

1135
0
DISTRIBUIȚI

Pentru că vremea pare să ţină cu iubitorii sporturilor de iarnă, autorităţile pietrene au ajuns pe ultima sută de metri cu pregătirea pârtiei de schi, în speranţa că o vor putea deschide.

„Suntem pregătiţi să deschidem pârtia de schi în această iarnă. Am inventariat încă din vară problemele care trebuiau puse la punct pentru a face operaţională pârtia în acest sezon. Am asigurat cadrul legislativ local pentru a opera pârtia în regim propriu, s-a pregătit stratul suport (cosit iarbă, nivelat terenul, îndepărtat vegetaţia spontană), au fost montate plasele de protecţie şi indicatoarele, a fost pregătit punctul de prim-ajutor, s-a depus documentaţia pentru omologarea anuală, am realizat câteva reparaţii în zona platoului de plecare, am găsit soluţiile pentru a utiliza telescaunul, ratrak-ul şi tunurile de zăpadă, a fost făcută revizia telescaunului, au fost ve-rificate tunurile de zăpadă şi ratrak-ul“, a spus primarul Dragoş Chitic.

În şedinţa de Consiliu Local de miercuri, 28 noiembrie, au fost aprobate trei proiecte referitoare la pârtie, care reglementează câteva dintre aspectele necesare operării ei. „O parte din personalul pe care îl vom folosi la pârtie este din cadrul compartimentului creat în primărie – care vara se ocupă de ştrand, iar în afara sezonului estival se va ocupa de pârtia de schi. Mai este nevoie de ajutorul unui singur element dar esenţial pentru a deschide pârtia de la Piatra-Neamţ: vremea.  Aşa cum a început această iarnă, sper că vom avea zăpadă naturală pentru stratul suport şi tempe-raturi scăzute pentru a produce zăpadă artificială“, a completat edilul.

(Roxana C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.