Acasă Administratie Prefectul Angheluţă nu renunţă la mandat

Prefectul Angheluţă nu renunţă la mandat

1610
0
DISTRIBUIȚI

Schimbarea Guvernului i-a determinat pe unii prefecţi din ţară să-şi anunţe demisiile. Cel mai apropiat caz este cel al prefectului de Iaşi care a depus mandatul motivând că „nu mai reprezintă interesele acestui guvern şi nu mai are legitimitate“.

La Neamţ, deşi imediat după schimbarea guvernului s-au făcut fel de fel de scenarii, prefectul         nu-şi simte poziţia ameninţată şi se consideră îndreptăţit să o păstreze. Oricum, prefectul Vlad Angheluţă a spus că nu va renunţa la mandat. „Nu m-am gândit la demisie până acum. Consider că am reprezentat guvernele României, asta pentru că suntem la al doilea de când am fost numit, cum trebuie. Mi-am făcut treaba corect şi imparţial. Urmează ca prefecţii şi subprefecţii să intre într-o perioadă de evaluare. În funcţie de rezultatele evaluărilor vom vedea dacă mai beneficiem de încrederea guvernului sau nu“, a declarat prefectul de Neamţ. El a mai adăugat că în cazul în care va fi detaşat de guvern sau va renunţa la funcţie va merge la Târgu-Neamţ, acolo unde are asigurat deja postul de şef al Direcţiei de Asistenţă Socială şi că nu va intra în politică, preferând administraţia.

La PNL, oficial, nu există interes pentru acest post. Mugur Cozmanciuc a declarat că numirea prefecţilor nu este treaba celor de la niciun partid şi că sunt alte subiecte care se discută în alte contexte, „administrative şi nu politice“.

Colegul acestuia, Alexandru Drăgan a fost ceva mai colorat: „Prefectul actual de la Neamţ este ca apa. Nici nu face rău, dar nici bine. Ori este, ori nu este, tot aia e“.

În final, în lipsa unei renunţări la funcţie, evaluarea anuală ar putea aduce şi schimbări. Până atunci, cei care îşi doresc acest post ar trebui să se pregătească pentru a intra în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici.

(A.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.