Acasă Politica Poporul pesedist a fost chemat la alegeri

Poporul pesedist a fost chemat la alegeri

2407
2
DISTRIBUIȚI

Dimineaţa de 11 octombrie a început ceva mai special pentru cei 23.539 de membri PSD din Neamţ care s-au spălat pe ochi şi mulţi dintre ei s-au îndreptat direct spre urnele de vot din toate muncipiile, oraşele şi comunele nemţene, alţii au trecut înainte pe la biserică. Alţii au spus că vor merge mai târziu iar o mică parte, ăia mai tineri, s-au uitat la vremea de-afară şi au tras plapuma pe ochi.

Mobilizarea s-a făcut exemplar, ca la un partid de membri disciplinaţi, urnele au fost deschise la ora 8.00 şi au sosit imediat şi pri- mii pesedişti care au dorit să pună ştampila pe Liviu Nicolae Dragnea, unicul candidat pentru şefia naţională a Partidului Social Democarat.

În sediul central al PSD din Piatra-Neamţ, puţin după ora 10.00, erau vreo şase domni şi doamne care aveau treabă cu buletinele de vot. Pe acestea le-au rezolvat destul de repede după ce au fost găsiţi de membrii secţiei de votare printre cei care şi-au achitat cotizaţia şi au statutul de membru de partid cu drept de vot. Ca la fiecare scrutin, pesediştii şi-au pus hainele bune şi au mers către partid sau către una dintre secţiile de votare din cele trei pieţe din municipiul Piatra-Neamţ. Cei mai mulţi au preferat sediul de partid. Era mai cald.

Buletinul de vot pentru alegerea şefului PSD cuprindea următoarea inscripţie „Preşedinte PSD, Dragnea Nicolae-Liviu“ şi apoi două căsuţe desupra cărora era trecut un DA şi un NU. Toate mesajele transmise prin presă, dar şi cele directe de la şefii partidului arătau membrilor PSD că Liviu Dragnea trebuie să fie votat cu DA şi nu cumva să pună ştampila greşit.

Din acest motiv, la PSD se vota la vedere deşi exista şi o urnă de vot, ceea ce arăta că oamenii nu aveau nimic de ascuns.

2.500 de votanţi PSD în Piatra-Neamţ

În sediul de la Piatra-Neamţ cea care dirija activitatea era Aurelia Simionică, şefa PSD Piatra-Neamţ. „Avem aproape 2.500 de membri în Piatra-Neamţ pe care îi aşteptăm la urne. După cum ne-am făcut noi calculele ar trebui să fie o prezenţă la vot de 85-90%. Avem membri care sunt internaţi în spital şi au cerut urna mobilă, dar avem puse la dispoziţie două maşini care îi vor aduce şi duce pe acei colegi care găsesc dificil să se deplaseze la una dintre secţiile de votare. La ora 10.00 au votat deja aproape 20% dintre cei din Piatra-Neamţ“.

Singura chestiune pe care şefii PSD Neamţ trebuiau să o rezolve era cea a prezenţei la vot, deoarece emoţiile legale de candidat au fost eliminate din start. Judeţul a fost împărţit în mai multe zone, parlamentrii care au câştigat anumite colegii răspundeau şi ieri de aceste zone. De exemplu Ioan Munteanu avea 17 comune în „grijă“ în care se numărau „cam 3.000“ de membri care au fost invitaţi la urne. „De obicei este câte o secţie de votare în fiecare comună. În această zonă sunt mai multe la Săbăoani şi la Ion Creangă“, a spus deputatul PSD de Neamţ.

Peste toate acestea a fost transmisă în filiale alocuţiunea preşedintelui Ionel Arsene, postată cu o zi înainte de alegeri pe Facebook. „Opţiunea mea şi a colegilor din PSD Neamţ este Liviu Dragnea şi cred că este cea mai bună soluţie pentru PSD. Va trebui ca în perioada următoare să reuşim să transmitem ce lucruri bune a făcut guvernul sau ce a făcut PSD în ceea ce priveşte politicile de stânga“, am extras din postarea şefului PSD Neamţ.

Sondajul, mai interesant decât votul

 

E clar, votul nu avea ce surprize să aducă! Dar pesediştii care au ajuns ieri la urne au avut de completat şi un chestionar extrem de interesant. Prima pagină cuprindea întrebări despre cunoştinţele membrilor cum ar fi „numele preşedintelui PSD din localitate sau din judeţ“, „dacă reprezentanţii PSD le reprezintă interesele“ sau care ar fi măsura pe care PSD ar trebui să o ia pentru familia celui chestionat.

Apoi urmau chestiuni legate de activitatea admi-nsitrativă unde pesediştii erau invitaţi să acorde note de la 1 la 5 pentru activitatea primăriei, pentru sprijinirea producătorilor agricoli, condiţiile de învăţământ, calitatea drumurilor, sănătate, locuri de muncă, activităţi culturale şi despre activitatea Jandarmeriei şi a Poliţiei.

Mai erau întrebaţi despre priorităţile PSD, iar repondenţii trebuie să încercuiască trei variante din şase posibile (crearea de locuri de muncă, creşterea veniturilor, reducerea taxelor, construcţia de drumuri, îmbunătăţirea serviciilor publice şi „nu răspund“).

Note de la 1 la 5 sunt rugaţi să acorde şi pentru măsurile propuse de PSD: realizarea un plan de dezvoltare pe 25 de ani; sprijinirea instituţiilor care luptă împotriva corupţiei; program de dezvoltare pentru localităţile rurale; descentralizarea, unirea tuturor alegerilor la o singură dată, la 5 ani; modificarea constituţiei.

(A.N.)

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.