Acasă Politica PMP a intrat direct în campania electorală

PMP a intrat direct în campania electorală

1153
0
DISTRIBUIȚI

PMP Neamţ a intrat deja în campanie electorală. Ieri, la ultima conferinţă de presă, şeful organizaţiei a dat citire „obiectivelor pe termen scurt şi foarte scurt“ pe care le au în vedere pentru a obţine mult doritele procente (peste 10%) pentru a ajunge în Parlament. Majoritatea proiectelor PMP seamănă izbitor cu cele propuse de Liviu Harbuz în campania pentru alegerile locale, la Piatra-Neamţ.

Tot ieri a fost remarcată, pentru prima dată, prezenţa, alături de Laurenţiu Dulamă, şeful PMP Neamţ, a deputatului Liviu Harbuz, cel care deţine acum funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei organizaţii.

Un subiect important este cel al candidaturilor şi al candidaţilor care se vor fruntaşi pe lista PMP Neamţ. Din acet motiv, Laurenţiu Dulamă a dat citire listei de doritori de candidatură în ordinea alfabetică. Pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor s-au înscris deja şapte persoane – Silviu Bighiu, Ştefan Burlacu (deputat de Ilfov), Cătălin Laurenţiu Călin, Elena Chelmuş, Elena Didilă, Laurenţiu Dulamă, Liviu Harbuz (deputat de Neamţ) şi Cristian Ungurianu. La Senat şi-au exprimat dorinţa de a fi înscrişi pe liste Drin Antal şi Alina Mihaela Tatomir.

Pentru judeţul Neamţ vor fi opt deputaţi, iar lista completă trebuie să fie de zece candidaţi, iar la Senat vor fi trei, lista trebuie să conţină patru nume.

„După cum se poate vedea, ca şi la alegerile locale, PMP Neamţ este primul partid care anunţă listele aproape complete“, a spus Laurenţiu Dulamă, şeful PMP Neamţ.

 

Transport gratuit la Troleibuzul şi poligon auto

 

Dulamă a prezentat obiectivele pe care PMP Neamţ le are în vedere pentru a fi realizate în perioada imediat următoare, iar primul la care a făcut referire a fost cel de a oferi transport gratuit pietrenilor şi zonelor adiacente municipiului. „Dorim transport gratuit la Troleibuzul pentru persoane din zona de acţiune. În acest moment, 92% dintre cheltuieli sunt subvenţionate de către Consiliul Judeţean. Celelalte opt procente pot fi acoperite din contribuţiile localităţilor care sunt acţionare la această firmă. Ne dorim transport gratis şi pentru elevii din judeţ, chiar dacă acele microbuze şcolare nu sunt folosite pentru transportul elevilor. În Piatra-Neamţ s-ar descongestiona circulaţia la orele dimineţii şi amiezii dacă elevii nu ar mai fi duşi de părinţi, cu maşina, la sau de la şcoală“, a mai declarat Laurenţiu Dulamă.

Întrebat ce anume va face, din calitatea sa de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru a atinge acest deziderat, Dulamă a menţionat că, împreună cu colega sa, Andreea Todiriţe, va propune un proiect de hotărâre care să creeze cadrul legal pentru gratuităţile menţionate. „Vom avea sigur susţinerea colegilor din majoritate (PSD şi ALDE)“, a comentat Dulamă.

Restul obiectivelor şi proiectelor enunţate deja ţin clar de campania electorală şi cu siguranţă le vor afla toţi nemţenii.

„Noi ne dorim un procent cu două zifre la aceste alegeri, la Neamţ,“ a mai spus Laurenţiu Dulamă înainte de a enumera rezultatul fuziunii cu UNPR: un deputat (Liviu Harbuz), trei primari (Borca, Păstrăveni şi Ştefan cel Mare), şapte viceprimari şi 75 de consilieri locali.

Laurenţiu Dulamă, ca şi Liviu Harbuz, în campanie, a adus în discuţie şi chestiunea poligonului auto de lângă Lacul Bâtca Doamnei, despre care a spus că s-a interesat şi aparţine Liceului Auto.

„În acest sens am discutat cu mai mulţi colegi care am terminat acest liceu şi care sunt acum în administraţie şi dorim să-l refacem. Am discutat deja cu Mihai Leu, un om reprezentativ pentru domeniul competiţiilor automobilistice, pentru a sprijini şi a promova acest poligon“, a mai spus Dulamă. (Alex NECHITA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.