Acasă Administratie Planuri pentru reabilitarea străzilor

Planuri pentru reabilitarea străzilor

2333
3
DISTRIBUIȚI

Aşa cum procedează la începutul fiecărui an, municipalitatea pietreană a conturat principalele obiective de investiţii pe care le va avea în vedere în următoarele luni. Partea de infrastructură este una dintre cele mai importante pentru confortul pietrenilor, motiv pentru care primarul Dragoş Chitic a anunţat că anul acesta prioritare vor fi atât străzile care nu au văzut niciodată asfalt (15 la număr) cât şi cele asfaltate, dar care au o durată de viaţă depăşită.

„Programul pentru  2019 cuprinde un număr de 15 străzi; pentru o parte dintre ele vom depune proiecte pentru finanţarea din PNDL“, a spus primarul Chitic. Cât despre străzile care nu vor fi prinse la finanţare prin programul Ministerului Dezvoltării, acestea vor fi asfaltate din fondurile proprii ale municipalităţii.

Alte obiective pe partea de infrastructură sunt, potrivit primarului Chitic: „Menţinerea în condiţii optime a străzilor deja asfaltate şi realizarea de reparaţii capitale la străzile cu un grad de uzură avansat va reprezenta o prioritate şi în acest an. Ne propunem frezarea stratului de asflat existent şi turnarea unui nou covor asfaltic la peste 60.000 mp de străzi din toate cartierele oraşului.

Vom moderniza trotuarul de pe b-dul Traian, între Rompetrol şi Poşta Mărăţei, vom repara trotuarul de pe b-dul Decebal între magazinul Petrodava şi sensul giratoriu de la Şcoala nr. 4, vom reabilita trotuarele din parcul central şi alte trotuare din oraş care necesită lucrări de reparaţii“, a spus edilul.

În atenţia primăriei pietrene, în perioada următoare, va fi şi finalizarea sensului giratoriu de la gară şi amplasarea de semafoare cu comandă manuală pentru pietoni. Toate semafoarele care se vor monta vor avea şi semnale acustice pentru nevăzători, anunţă reprezentanţii primăriei.

„Tot pentru fluidizarea traficului şi creşterea si-guranţei rutiere vom continua să montăm piloni reflectorizanţi în zona trecerilor de pietoni şi a intersecţiilor de drumuri cu vizibilitatea obturată de parcarea maşinilor, vom reface toate marcajele rutiere, vom înlocui indicatoarele rutiere uzate şi vom continua realizarea de marcaje colorate în zona trece-rilor de pietoni“, a mai explicat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Consolidarea şi modernizarea drumului de acces pe Cozla este, de asemenea, un obiectiv trecut în planurile primăriei pentru anul în curs. „Tot pe Cozla vom continua să realizăm lucrări pentru preluarea şi dirijarea apelor pluviale, în vederea protejarii imobilelor de la baza masivului“, a completat edilul. (R.C.)

3 COMENTARII

  1. vom, vom, vom, vom….
    îmi vine să vomit de la atâția vom.
    ca să vă treacă, vă invit azi, că tot plouă, la o plimbare cu mașina pe străzi nu demult asfaltate.
    să dea Domnul să prindeți măcar una din gropile trecute pe lista de ”vom”.
    sunteți niște incompetenți! faceți lucrări de proastă calitate pentru că asta știți să faceți. mult și prost. prost = multe reparații. cârpiți ca să vă îmbogățiți!

  2. Qare astfel de planuri au si onorabilii din CJ, ca acusica vor bate drumurile pe care acum, ne rupem noi masinile(personale bineinteles), sa culeaga voturi ? Rabdarea are limitele ei, asa ca asteptam, deocamdata fara incredere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.