Acasă Economic „Plăieşii“ au câştigat încă un trofeu

„Plăieşii“ au câştigat încă un trofeu

922
0
DISTRIBUIȚI

La finalul săptămânii trecute, Clubul Copiilor Roman a fost gazda celei de-a treia ediţii a Festivalului interjudeţean de datini şi obiceiuri româneşti „In memoriam Constantin Alexe“. Evenimentul a avut loc în Parcul Municipal din Roman, şi s-a adresat tuturor copiilor din unităţile şcolare din întreaga ţară, cu vârste cuprinse între 4 şi 19 ani.

Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: solişti – o piesă din repertoriul interpretului; ansambluri şi grupuri. Jurizarea concurenţilor s-a făcut pe categorii de vârstă, după următoarele criterii: costumele populare, repertoriul, exprimarea scenică, strigăturile şi durata interpretării.

Trofeul festivalului a fost câştigat de Ansamblul „Plăieşii“ de la Clubul Copiilor Târgu-Neamţ, grup multiplu laureat la festivalurile de profil derulate în ultimi ani. Pe locul I, la categoria grupuri, s-a clasat Ansamblul „Florile Siretului“ de la Clubul Copiilor Roman. Secţiunea solişti a fost câştigată de Larisa Oprea, elevă la Colegiul Tehnic „Petru Poni“ din Roman.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.