Acasă Sport Pietreancă desemnată „cea mai bună elevă-atlet“ dintr-un orăşel italian

Pietreancă desemnată „cea mai bună elevă-atlet“ dintr-un orăşel italian

1534
0
DISTRIBUIȚI

l Daniela Teodora Dogaru a fost premiată de primarul din Valeggio sul Mincio

Daniela Teodora Dogaru, o tânără în vârstă de 13 ani ai cărei părinţi sunt originari din Piatra-Neamţ dar care locuiesc în Italia din 1995, a fost desemnată „cea mai bună elevă-atlet“ din Valeggio sul Mincio, localitate din apropierea Veronei. Acum câteva zile ea a fost premiată de primarul din localitate pentru rezultatele excepţionale la învăţătură şi sportive – Daniela practică arte marţiale (taekwondo).

Potrivit cotidianului on-line gazetaromaneasca.com (al românilor din Italia), Daniela Teodora Dogaru consideră că sportul a ajutat-o să fie disciplinată şi să obţină rezultate mai bune la învăţătură: „Nu am reuşit să fac o diferenţa între sport, şcoală şi viaţa privată. Pentru mine sunt un întreg indivizibil şi nu pot avea o întâietate, de aceea încerc să fiu cea mai bună la toate. Când am început taekwondo, şi rezultatele de la şcoală       s-au îmbunătăţit.

Dintotdeauna mi-au plăcut matematica pentru că sunt o persoană foarte raţională, şi engleza pentru că de mică am învăţat mai multe limbi în acelaşi timp“.

Daniela practică taekwondo de la vârsta de şapte ani. Primul rezultat important l-a obţinut în 2014, când a câştigat campionatul „Kim e Liù“ de la Roma. În luna mai a acestui an a câştigat medalia de aur la Open-ul de la Riccione, performanţă care i-a permis să participe la preselecţiile pentru Europene. În luna iunie, la preselecţiile care s-au desfăşurat la Reggio Calabria a ajuns în finală – fiind astfel cooptată în echipa naţională a Italiei.

Pe viitor, Daniela vrea să urmeze cursurile unui liceu ştiinţific deoarece consideră că astfel ar avea şanse mai mari să poată merge şi la facultate.

(Liviu ILIE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.