Acasă Economic Percheziţii la un contrabandist de ţigări

Percheziţii la un contrabandist de ţigări

1838
0
DISTRIBUIȚI

Lucrătorii Secţiei de Politie Rurală Săbăoani au făcut o descindere, în ziua de 15 ianuarie, la locuinţa unui bărbat în vârstă de 68 de ani, din satul Gherăeştii Noi (al comunei Gherăeşti), întrucât din investigaţiile desfăşurate de oamenii legii a rezultat că acesta se ocupă cu contrabanda de ţigări. Percheziţiile au fost autorizate, în prealabil, de Judecătoria Roman.

Cu ocazia verificărilor, în locuinţa acestuia au fost găsite 12.740 de ţigarete care nu aveau aplicate timbre şi 5.200 de ţigarete de provenienţă Ucraina, care urmau a fi comercializate. Cele aproape 18.000 de ţigări (900 de pachete) de contrabandă au fost ridicate, în vederea confiscării şi continuării cercetărilor. Faţă de bărbatul în cauză, investigaţiile sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Oamenii legii le reamintesc cetăţenilor că „deţinerea, colectarea, produ-cerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, sau sunt destinate săvârşirii acesteia“, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani, plus interzicerea unor drepturi. Problema este că, în majoritatea cazurilor, atunci când cantitatea de ţigări nu este foarte mare, contrabandiştii scapă cu amenzi penale sau pedepse fără executare. (Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.