Acasă Social Pediatria s-a înnoit

Pediatria s-a înnoit

821
1
DISTRIBUIȚI

l de vineri, în secţia Pediatrie funcţionează un nou salon de terapie intensivă dotat cu aparatură de ultimă generaţie

De ieri, secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean are un nou salon de terapie intensivă, care a fost complet modernizat şi utilat pentru ca micuţii pacienţi să beneficieze de cele mai bune condiţii atunci când sunt internaţi.

Această acţiune este rezultatul unui proiect de caritate iniţiat de membrii Clubului Rotary din Piatra-Neamţ, care au dotat secţia Pediatrie cu aparatură ce permite intervenţia în caz de urgenţă. Este vorba despre două paturi dotate cu monitoare cardiorespiratorii, patru pulsoximetre, două aspiratoare mobile, echipamente ce permit administrarea medicaţiei în doza şi intervalul de timp indicate, toate în va-loare de 33.199,76 lei, care, de ieri, au şi fost puse în funcţiune.

Dr. Suzana Constantinescu, medicul şef al secţiei Pediatrie, a fost foarte încântată de noile achiziţii, dar mai ales de noul salon de Reanimare care a fost dat în funcţiune chiar de ieri, aşa încât majoritatea cazurilor grave ar putea fi rezolvate la nivel de secţie şi nu trimise în clinicile universitare.

„Mă bucur foarte mult, sunt impresionată şi mulţumesc membrilor clubului pentru că au reuşit să facă aceste lucruri minunate aici, în Pediatrie. De mult aşteptam o astfel de investiţie. Ne bucurăm pentru copilaşii noştri care ajung în secţia noastră, de la câteva zile până la vârsta de 16 ani, care vor beneficia de o aparatură de un alt nivel. Suntem antrenaţi în utilizarea acestor echipamente cu ajutorul cărora vom lucra la un alt standard“, a spus dr. Suzana Constantinescu, medicul şef al secţiei Pediatrie

Mulţumiri au venit şi din partea condu-cerii Spitalului Judeţean: „Sunt profund recunoscător pentru tot ceea ce face Clubul Rotary. Nu-i pentru prima dată când suntem ajutaţi cu echipamente me-dicale la Pediatrie. Sperăm ca în următorii 2 ani Pediatria să aibă numai aparatură performantă, cu ajutorul căreia să învingă bolile“, a adăugat dr. Ioan Lazăr, managerul SJU.

Conducerea celei mai mari unităţi sa-nitare din judeţ este încrezătoare şi în personalul medical pe mâna căruia ajung cazurile care vor fi rezolvate cu ajutorul acestor echipamente. „Personalul medical este bine pregătit şi cu ajutorul acestei aparaturi, cu siguranţă vor fi depăşite momentele grele, motiv pentru care mulţumim Clubului Rotary pentru că ne-a ajutat“, a declarat dr. Alexandru Juncu, directorul medical.

Clubul Rotary s-a preocupat de numeroase proiecte în judeţul Neamţ, multe dintre ele în beneficiul Spitalului Judeţean. Secţia Pediatrie a SJU funcţionează cu 90 de paturi, aici ajungând copii din toate colţurile judeţului.

(Maria NISTOR)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.