Acasă Eveniment Paznic înecat

Paznic înecat

2291
0
DISTRIBUIȚI

Ieri după-amiază, un bărbat de 60 de ani, angajat ca paznic la iazul fostului prefect Mihai Archip, în comuna Podoleni, a fost dat dispărut după ce colegul care venise să-i schimbe tura nu l-a mai găsit. Omul a văzut doar o haină şi o lopată lângă o copcă pe apă, aşa că a presupus că i s-a înecat colegul. Soţia celui dispărut, văzând că omul nu-i mai vine acasă,  a sunat la 112.

La locul evenimentului au intervenit poliţiştii şi pompierii, care au început căutările, folosind o barcă pneumatică şi un echipament special dotat cu o cameră subacvatică de luat vederi. Pe iazul îngheţat (care are o suprafaţă de aproximativ trei hectare) era o copcă, făcută pentru a asigura oxigentul peştilor, de aceea se bănuieşte că paznicul a căzut în apă când a cedat gheaţa sub el. Pe la ora 15.30, cadavrul acestuia a fost găsit şi scos la mal. Trupul urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru necropsie. Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanşat o anchetă în acest caz.

Bărbatul căutat în iaz era soţul poştăriţei din localitate, fost mecanic de locomotivă la Direcţia Generală a Re-zervelor Statului. După desfiinţarea căii ferate, el s-a angajat ca paznic şi lucra în ture de câte 24 de ore.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.