Acasă Eveniment Patru spitale şi-un copil mort

Patru spitale şi-un copil mort

1387
1
DISTRIBUIȚI

Un copil în vârstă de aproape trei ani, din Stejaru (comuna Pângăraţi) a decedat miercuri, 5 decembrie, în timp ce era transportat, cu o ambulanţă, către un spital din Capitală.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Neamţ, miercuri, în jurul orei 16.45, la Stejaru a fost solicitat un echipaj me-dical, pentru un băieţel care a suferit arsuri, de gradul II-III pe aproximativ 20-30 % din suprafaţa corporală, cu lichid fierbinte.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu asistent medical, care a preluat şi predat pacientul la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Bicaz. De la Bicaz, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean. De ce o fi fost copilul dus mai întâi către Bicaz, şi nu direct la Piatra-Neamţ, numai Dumnezeu ştie.

Cert este că şi medicii de la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ s-au declarat depăşiţi de situaţie şi, aproape de ora 22.00, au hotărât efectuarea transferului interclinic la Bucureşti. Cu ambulanţa, nu cu un elicopter. Pe timpul transportului, undeva în judeţul Buzău, copilul a intrat în stop cardio-respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare, micuţul fiind dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Din păcate, acolo a decedat.

Poliţiştii au deschis o anchetă, audiindu-i ieri pe cei doi părinţi ai copilului. Este posibil să fie luaţi la întrebări şi medicii care s-au ocupat de copil, dat fiind faptul că micuţul a fost plimbat între spitale.

(Liviu ILIE)

1 COMENTARIU

  1. Înainte de a difuza o știre și a emite judecăți de valoare vă sugerez să verificați veridicitatea informațiilor.
    Copilul este din Săvinesti – Poiana Teiului. A fost preluat de o ambulantă a substației Ceahlău de la domiciliu. A fost predat echipajului cu medic al stației centrale a Serviciului de Ambulantă Neamț la Potoci care l-a transportat la UPU al Spitalului Județean de Urgenta Piatra Neamț.
    In concluzie nu a fost plimbat intre spitale ci in conformitate cu protocoalele medicale, din UPU al SJU Piatra Neamț a fost transferat la București, singurul spital in care a ajuns fiind cel de la Piatra Neamț.
    dr. Pusa Crețu, Director medical interimar al Spitalului Orășenesc Sf. Ierarh Nicolae Bicaz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.