Acasă Economic Patru copii, la un pas să ardă de vii

Patru copii, la un pas să ardă de vii

1051
0
DISTRIBUIȚI

Duminică după-amiază (18 noiembrie), un puternic incendiu a izbucnit la casa unei familii târgnemţene, pe strada Sf. Lazăr; în imobil se aflau patru copii lăsaţi nesupravegheaţi de mama lor.

Pentru stingere au intervenit două echipaje de pompieri, cu tot atâtea autospeciale, însă până la sosirea militarilor, copiii au fost scoşi din casă de vecini (soţii Ceonzic).

„Veneam din oraş, eram în drum spre casă şi am văzut că iese fum pe coş, dar şi pe sub streaşina casei. Îi zic soţului: «Arde casa asta!». Soţul a intrat în casă, am intrat şi eu. Am văzut că ardeau scaunul, dulapul… Era foc în tavan. Un copil, David, cel mijlociu (în vârstă de 4 ani – n.r.), era în uşa… Ne-a zis doar «Foc»! «Cum foc?! Afară!», am strigat la el să iasă din casă. Soţul a luat un furtun, să-l instalăm la apă, dar nu a ajuns până în casă. S-a auzit un «Bum», apoi flacăra s-a extins. Înainte de asta, am reuşit să scoatem toţi cei patru copii afara din casă“, a povestit vecina salvatoare. Minorii (din care trei fetiţe), de 5, 4, 3 ani şi un bebeluş de numai trei luni fuseseră lăsaţi singuri în locuinţă de mama lor, care se dusese „la o tanti“, după cum a spus fetiţa cea mare. Tatăl lor este plecat la muncă în Anglia, iar copiii au aprins nişte ziare şi le-au dat foc la sobă, astfel că a izbucnit incendiul.

Când au ajuns, pompierii au evacuat întâi trei butelii, care puteau exploda în orice moment, după care au trecut la operaţiunile de stingere. La un moment dat, în timp ce militarii încercau să lichideze incendiul, a apărut şi mama copiilor. Ea a fost preluată de poliţişti, pentru a-i lămuri de ce şi-a lăsat minorii nesupravegheaţi. Copiii au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ Târgu-Neamţ; fiind în afara oricărui pericol. Din păcate, fetiţa de 5 ani s-a ales cu câteva arsuri de gradele I-II, pe 2% din suprafaţa corpului.

În urma incendiului au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, tavanul unei ca-mere de locuit şi bunurile din acea-sta, o bucătărie de vară pe zece mp şi lambriul din PVC aplicat pe un perete al locuinţei învecinate. Având în vedere că nu se mai poate locui în casa respectivă, iar frigul iernii deja s-a instalat, familia afectată de incendiu a fost cazată la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Persoanelor fără Adăpost „Sf. Teodora“ Târgu-Neamţ, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.