Acasă Economic Partide politice, executate silit

Partide politice, executate silit

1215
0
DISTRIBUIȚI

Deoarece nu şi-au îndeplinit obligaţiile financiare asumate prin contracte încheiate cu diverse societăţi, filialele judeţene ale mai multor partide politice au fost (iar în unele cazuri urmează să fie) executate silit, prin decizii ale judecătorilor.

Restanţe la plata gunoiului

Într-un prim caz este vorba despre Partidul Naţional Liberal – executat silit, printr-o hotărâre definitivă a Judecătoriei Piatra-Neamţ, pentru că nu a achitat ta-xele de gunoi la firma Bratner. Este vorba despre suma totală de 3.096 de lei, reprezentând debitul restant din perioada 26 octombrie 2013-25 ianuarie 2017 şi penalităţile de întârziere. După ce a câştigat procesul, firma Bratner a luat legătura cu un executor judecătoresc, iar apoi instanţa a dispus blocarea conturilor PNL până la plata datoriilor.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de către petentul Biroul Executorului Judecă-toresc Vasiliu Constantin, reprezentat prin executor judecătoresc Vasiliu Constantin, privind pe creditoarea SC Brantner Servicii Ecologice SRL şi pe debitoarea Partidul Naţional Liberal. Încuviinţează executarea silită a titlului executoriu constând în sentinţa civilă nr. 3939/28.09.2017, pronunţată în dosarul nr. 2911/279/2017 al Judecătoriei Piatra-Neamţ, definitivă prin neapelare la data de 15.02.2018, pentru realizarea creanţei compuse din suma de 3.096,95 lei, reprezentând debit restant, suma de 632,55 lei cu titlu de penalităţi contractuale, şi suma de 266 lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în faţa instanţei de fond. Auto-rizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu prin toate formele de executare prevăzute de lege“, se arată în decizia instanţei pietrene.

Fotografii şi publicitate – neachitate

PNL mai este executat silit într-un alt dosar, pentru o datorie de 33.300 de lei. Executarea a fost cerută şi obţinută de SC Coloniale SRL, o firmă din Bacău care, în iunie 2016, s-a ocupat de „imaginea“ filialei judeţene (fotografii şi filmări): „Admite cererea formulată de creditoarea SC Coloniale SRL în contradictoriu cu debitor Partidul Naţional Liberal – filiala Neamţ, având ca obiect ordonanţă de plată. Ordonă debitoarei ca în termen de zece de zile de la comunicarea prezentei să achite creditoarei suma de 33.300 lei, reprezentând debit principal neachitat în sumă de 26.400 lei şi suma de 6.900 lei reprezentând penalităţi de întârziere calculate până la data de 10.11.2017 cu dobândă legală penalizatoare calculată asupra debitului principal de 14.400 lei de la data de 26.06.2016 până la achitarea debitului principal. Obligă de-bitoarea să achite creditoarei suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată“.

Acelaşi PNL mai figurează cu datorii la o altă firmă de publicitate, din Iaşi. „Admite cererea formulată de către creditoarea SC Ambra Sign SRL împotriva debitoarei Partidul Naţional Li-beral – filiala Neamţ. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, suma de 60.000 lei, ce reprezintă rest neachitat contravaloare factura nr. AAM0018007 din 30.10.2014 la care se adaugă penalităţi de întârziere în cuantum de 0,15% pentru fiecare zi de întârziere calculate, conform art. 6.2 din contractul cadru de furnizare produse şi/sau prestări servicii nr. 9622.1 din 03.10.2014, de la data scadenţei facturii fiscale (29.12.2014) până la achitarea efectivă a debitului. Obligă de-bitoarea să plătească creditoarei suma de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată“, au mai hotărât judecătorii pietreni.

Datorii din chirii

Şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat a pierdut un proces cu SC Locativ Serv SRL şi trebuie să achite respectivei firme banii de chirie şi întreţinerea restanţă pentru intervalul martie – septembrie 2016. „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul municipiul Piatra-Neamţ, prin împuternicit SC Locativ Serv SRL, în contradictoriu cu pârâtul Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 406,48 lei, reprezentând chirie restantă şi dobânzi contractuale aferente perioadei iunie – septembrie 2016, şi suma de 1.621,23 lei, reprezentând cheltuieli de întreţinere restante datorate pentru perioada martie – septembrie 2016, sume care se vor actualiza cu indicele de inflaţie la data plăţii efective“, se arată în hotărârea aceleeaşi instanţe pietrene.

Locativ Serv se mai judecă, tot pentru recuperarea chiriilor restante, şi cu „defunctul“ Partid Social Românesc, înfiinţat în martie 2015 de Mircea Geoană. De asemenea, dator este şi Partidul România Mare, care are sediul filialei închiriat tot de la Locativ Serv şi a fost dat în judecată pentru recuperarea debitelor, la fel ca fostul Partid al Dreptăţii Sociale – executat silit de Publi-serv pentru neplata chiriei.

(Mihai SAVA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.