Acasă Social Oameni bogaţi, oameni săraci: 19.253 de lei – cea mai mare pensie...

Oameni bogaţi, oameni săraci: 19.253 de lei – cea mai mare pensie plătită în Neamţ

3321
3
DISTRIBUIȚI

l 24 de pensionari primesc în total 295.134 de lei pe lună l la polul opus sunt 16.453 de pensionari care primesc indemnizaţia socială de 400 de lei

Un fost magistrat primeşte, la momentul de faţă, în baza Legii 303/2004, o pensie de serviciu mai mare decât salariului pe care îl încasează preşedintele României: 19.253 de lei! Este cel mai mare venit brut al unui vârstnic din judeţul Neamţ, dar nu singurul ce poate fi considerat astronomic pentru pensionarii de rând.

Top patru cele mai mari pensii achitate de Casa Judeţeană de Pensii, în ordinea descrescătoare a mărimii, arată în felul următor: 19.253 de lei; 16.670 de lei; 15.762 de lei; 15.305 lei.

De fapt, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ are în plată 24 de pensii mai mari de 10.000 de lei, suma lunară achitată acestor vârstnici extrem de norocoşi din punct de vedere financiar fiind de 295.134 de lei.

Pensiile cele mai mari sunt cele de serviciu, acordate foştilor judecători şi procurori, foştilor salariaţi ai Curţii de Conturi, precum şi foştilor parlamentari. În medie, aceştia încasează peste 4.000 de lei pe lună. Cum se ajunge la astfel de sume? Aplicând legea, care spune că „judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi foştii judecători şi procurori financiari şi consilierii de conturi de la secţia jurisdicţională care au exercitat aceste funcţii la Curtea de Conturi, cu o vechime de cel puţin 25 de ani în funcţia de judecător ori procuror, magistrat-asistent sau personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, precum şi în funcţia de judecător ori procuror financiar sau consilier de conturi de la secţia jurisdicţională a Curţii de Conturi se pot pensiona la cerere şi pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării“.

Pe de altă parte, că doar nu pot fi toţi vârstnici la fel de norocoşi, 16.453 de pensionari cu domiciliile în Neamţ primesc aşa-numita indemnizaţie socială de 400 de lei pe lună. Adică de aproape 50 de ori mai puţin decât pensia-campion.

În judeţ sunt în plată 129.698 pensii cu o valoare medie de 879 de lei. (Liviu ILIE)

3 COMENTARII

  1. Daca se aplica principiul contributivitatii, cuantumul pensiei este normal
    Problema este, cum naiba au avut asemenea salarii ?
    Este o diferenta f.mare intre salarii si sa ma lasati cu “pt. ca sa judece corect”.

  2. apreciez ca inechitatea este dominata de acea categorie de salariati care ar trebui sa aplice corect legea.atat de mare este coruptia incat magistratii si celalate categorii angrenate in sistem au trebuit sa fie mituite pe baza de lege.de aceea magistratii trebuie sa raspunbda la comenzile politice si mai ales cei cu manta.prima zona in care trebuie sa percuteze este zona alegerilor electorale.urmariti cu atentie ca numai anumiti judecatori sunt preferati la nivel central si de judet.este o mare minciuna care ni se livreaza ca a avut loc tragerea la sorti pentru desemnarea presedintelui bej si loctiitorul acestuia.nu este nici o tragere la sorti judecatorii in cauza sunt in “sistem”si isi indeplinesc misiunea.ei gireaza alegerile.se aplica principiul nu conteaza cum voteaza ci cum se numara voturile.de aceea nu se arhiveaza buletinele de vot si se ard.asemenea magistrati sunt preferatii sistemului si au salarii si pensii idioate.in aceasta etapa salbatica sistemul are grija de cei care misca mecanismele.nu am nici un fel de stima sau apreciere cand un fost magistrat are pensie de 9.000 lei si acum practica si avocatura.cum sa cred in obiectivitatea” judecatorului cand in fata sa are avocat pe cel ce la promovat ca judecator.de aceea justitia”pute”si nu mai avem incredere in ea.

  3. Domnule Constantin,sunteti in eroare/de rea de rea- credinta!

    De unde aveti informatii/dovezi cu privire la acuzele pe care le faceţi?
    Judeccatorii din birourile electorale chiar sunt trasi la sorti si se poate proba asta!
    Stiti ce presupune munca unui judecator,privatiunile,riscurile?
    Ati solutionat macar un dosar de 2 lei la viata dumneavoastra sau sunteti un frustrat care a pierdut un proces pentru ca legea si probele va erau impotriva si pentru aceasta vinovat este judecatorul care v-a judecat!
    Iertati-ma,pareti a fi unul care vorbeste dupa ureche!
    N-ati inteles nimic din ce inseamna justitie,dar inca nu este totul pierdut pentru dumneavoastra!
    Aveti constiinta curata,domnule Constantin,cand aruncati cu noroi,sau nu ;titi ce e aceea constiinta?
    Dumnezeu sa va ierte si sa va lumineze!
    Cu respect,totusi,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.